Ποιοί εξελέγησαν στον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου – Πρώτος ο Ηλίας Τσέρκης (ΗΧ)

Ο Ηλίας Τσέρκης (Πρόεδρος της απερχόμενης Διοίκησης του ΙΣΡ) εξελέγη στην πρώτη θέση του νέου Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου, μετά τις χθεσινές εκλογές για την ανάδειξη των νέων μελών του οργάνου, των αντιπροσώπων στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και του Πειθαρχικού Συμβουλίου.

της Νατάσας Παμπρή

Ο κ. Τσέρκης μίλησε σήμερα στον Real Voice 99.5 και τον Τέρη Χατζηιωάννου για τη χθεσινή εκλογική ημέρα των γιατρών και όπως επισήμανε η καταμέτρηση των ψήφων κράτησε μέχρι τις 6.30 σήμερα το πρωί.

Σε σύνολο 580 εγγεγραμμένων στον ΙΣΡ δικαίωμα ψήφου είχαν οι 515. Ψήφισαν 370 γιατροί, με τη μεγαλύτερη συμμετοχή από κάθε άλλη φορά, όπως δήλωσε στο σταθμό μας ο Ηλίας Τσέρκης, ενώ η καταμέτρηση των ψήφων κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες για τις τρεις κάλπες, της νέας διοίκησης, των εκπροσώπων στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και το Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Ο κ. Τσέρκης συνεχάρη τόσο την νέα διοίκηση, όσο και την απερχόμενη και εξήρε το έργο του Χρήστου Μαντά που διετέλεσε για πολλά χρόνια Πρόεδρος του Συλλόγου κι έπειτα από 37 χρόνια δεν συμμετείχε στις εκλογές, καθώς συνταξιοδοτείται στο τέλος του χρόνου.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ

Αναλυτικά ο κ. Τσέρκης επισήμανε: “Πράγματι χθες ήταν μία εκλογική ημέρα για όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας, έτσι και στην περιοχή μας στον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου όλοι οι γιατροί προσήλθαν μαζικά προκειμένου να εκλέξουν τους νέους εκπροσώπους τους, μία διαδικασία η οποία είχε πάρα πολύ μεγάλη συμμετοχή, τη μεγαλύτερη που είχαμε μέχρι στιγμής στο Σύλλογό μας και για αυτό βέβαια και η καταμέτρηση μας πήρε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, μέχρι τις 6:30 π.μ., για το διοικητικό συμβούλιο, για τους εκπροσώπους του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και για το Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Αυτοί που είχαν δικαίωμα ψήφου ήταν 515 σε σύνολο 580 εγγεγραμμένων μελών στο τακτικό μητρώο και 370 συνάδελφοι συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία και βέβαια συνήθως ήταν γύρω στα 280 με 300 άτομα τα οποία προσέρχονταν στις προηγούμενες εκλογές τις προηγούμενες 4ετίες.

Μας δίνει ώθηση να συνεχίσουμε το έργο που είχαμε ξεκινήσει ως προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο, γιατί ο κύριος κορμός παραμένει ο ίδιος, κάποιοι συνάδελφοι έχουν αποχωρήσει, εδώ θα κάνω μία ξεχωριστή αναφορά στον τ. Πρόεδρο Χρήστο Μαντά, ο οποίος μετά από 37 χρόνια δεν ήταν υποψήφιος και είναι άνθρωπος ο οποίος αναμόρφωσε τον Ιατρικό Σύλλογο της Ρόδου. Εννοείται και πάντα ήταν δίπλα μας και θα παραμείνει δίπλα μας, συνταξιοδοτείται στο τέλος του χρόνου, αλλά θα συνεχίσει να συνεισφέρει και να είναι μαζί μας, να μας καθοδηγεί και να συνδράμει στο έργο μας.

Θέλω να συγχαρώ αφενός τους συναδέλφους μου που ήταν στο απερχόμενο διοικητικό συμβούλιο και βέβαια από την άλλη να συγχαρώ όλους συναδέλφους που δέχτηκαν να είναι υποψήφιοι στο συνδυασμό “Νέα Ιατρική Συσπείρωση” του Ιατρικού Συλλόγου της Ρόδου και τόσο αυτούς που έχουν εκλεγεί όσο και αυτούς που δεν έτυχε να εκλεγούν, ούτως ή άλλως εμείς έχουμε την τάση να αξιοποιούμε όλο το δυναμικό, όλους τους γιατρούς ανεξαρτήτως αν έχουν κατέβει στον εκλογικό στίβο ή αν είναι ενεργά μέλη, εμείς προσδοκούμε με τη δράση μας να αναβαθμίσουμε την ιατρική φροντίδα στην περιοχή μας.

Για τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο ουσιαστικά είχαμε μία επαναδραστηριοποίηση του Βαγγέλη Μανδρακού, ο οποίος απείχε 10 χρόνια από τις εκλογικές διαδικασίες του ΙΣ και επαναδραστηριοποιήθηκε και μάλιστα ήρθε μετά από μένα στη δεύτερη θέση την οποία μοιράζεται τον κ. Κλωνάρη, οπότε είναι ένα δυνατό comeback στα συνδικαλιστικά δρώμενα γιατί πολιτικά είναι ενεργό στέλεχος της κοινωνίας μας από κει και πέρα τα νέα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου στο Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο είναι ο Μάριος Κλωνάρης, Αντιπρόεδρος μέχρι τώρα και ορθοπεδικός στο νοσοκομείο της Ρόδου, ο Μιχάλης Βολονάκης παρόλο που είχε συμμετοχή στο διοικητικό συμβούλιο ως Γραμματέας και τώρα ήρθε και τρίτος στο διοικητικό συμβούλιο και βέβαια ο Στέλιος Κοιλιάς και συνεχίζει ο Κώστας Κουτσόπουλος ο οποίος είναι και Αντιπρόεδρος για δύο συνεχείς θητείες στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Αυτή είναι η εξάδα όσον αφορά στον ΠΙΣ και έχουμε τα νέα πρόσωπα είναι στο διοικητικό συμβούλιο ο Άγγελος Ζερβός, νεφρολόγος, ο Νίκος Παπαναγιώτου ακτινολόγος ήταν για 10 χρόνια στο Νοσοκομείο τώρα έχει ιδιωτικό διαγνωστικό εργαστήριο απεικονίσεων και την Μαρία Πιζίμολα, δερματολόγο.

Αυτά είναι τα νέα πρόσωπα στο διοικητικό συμβούλιο και έχουμε και το Πειθαρχικό Συμβούλιο, όπου εκεί Πρόεδρος είναι ο Γρηγόρης Παπανικολάου είναι η 4η φορά που είναι Πρόεδρος στο Πειθαρχικό Συμβούλιο και με Αντιπρόεδρο τον Γιάννη Υψηλάντη που καταλαμβάνει πρώτη φορά τη θέση αυτή και ουσιαστικά από τα έξι μέλη που εκλέγονται είναι ο Μανώλης Καράλλας, η Νατάσα Καλιοντζόγλου, ο Θεοδόσης Τριανταφύλλου νέα παρουσία στο Πειθαρχικό Συμβούλιο και ο Κώστας Σκεύης, με την Κλεοπάτρα Τσούλου”.

Ο κ. Τσέρκης δημοσίευσε τα αποτελέσματα και δήλωσε αργά το βράδυ μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο FB:

Ευχαριστούμε για την μαζική συμμετοχή των ιατρών της Ρόδου !
Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια με συνεργασίες, μεθοδικότητα και ομοψυχία…
Συγχαρητήρια σε όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν ως υποψήφιοι…
Η καταμέτρηση συνεχίζεται…

 

Εκπρόσωποι ΙΣΡ στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ)

Αποτελέσματα Πειθαρχικού Συμβουλίου Ι.Σ.Ρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα