Πιο σύντομη η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα – Συσκέψεις για να κλειδώσει το πρόγραμμα

Ο πρόεδρος της Τουρκίας ίσως έρθει και αυθημερόν στη χώρα μας για το επίσημο σκέλος των επαφών στο Προεδρικό Μέγαρο και το Μέγαρο Μαξίμου

Κλειδώνουν οι λεπτομέρειες ενόψει του ελληνοτουρκικού Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας που θα γίνει στην Αθήνα στις 7 Δεκεμβρίου. Κατά τα φαινόμενα, η επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα είναι μια πιο σύντομη και λιτή εκδοχή σε σχέση με τις αρχικές διαρροές από μέρους της γείτονος.

Μάλιστα, για να κλειδώσουν αρκετές από τις λεπτομέρειες των συναντήσεων στην Αθήνα προγραμματίζεται σήμερα εσωτερική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο κ. Ερντογάν ίσως έρθει και αυθημερόν στη χώρα μας, ώστε να πραγματοποιήσει το επίσημο σκέλος των επαφών του στο Προεδρικό Μέγαρο και στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ το μεσημέρι προγραμματίζεται γεύμα στο υπουργείο Εξωτερικών.

Επίσης, η συνοδεία του αναμένεται να είναι μικρότερη, ενώ ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί πλήρως η υπουργική σύνθεση που θα συμμετάσχει στις διευρυμένες συζητήσεις του ΑΣΣ. Από ελληνικής μεριάς θα υπάρχουν, πάντως, τουλάχιστον πέντε υπουργοί και δύο υφυπουργοί, με προοπτική διεύρυνσης, ενώ αρμόδιες πηγές έλεγαν ότι στις συζητήσεις μπορεί να συμμετάσχουν και υπουργοί που δεν θα υπογράψουν συμφωνίες. Επίσης, ο κ. Ερντογάν εν τέλει δεν θα συνοδεύεται από ομάδα επιχειρηματιών, όπως ήταν μια ιδέα που έπεσε στο τραπέζι.

Τέλος, ως και χθες αίτημα στην κυβέρνηση για ιδιωτική επίσκεψη Ερντογάν στη Θράκη, όπως έκανε το 2004 και το 2017, δεν υπήρχε.

Πηγή: protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα