Πέτρος Κόκκαλης στον RV: “Να διαφυλάξουμε την κοινωνική συνοχή και να αντέξουμε στην κλιματική κρίση” (audio)

O Γραμματέας του κόμματος “ΚΟΣΜΟΣ”, ευρωβουλευτής κι εκ νέου υποψήφιος, Πέτρος Κόκκαλης, φιλοξενήθηκε σήμερα το πρωί στο στούντιο του Real Voice 99.5 και την εκπομπή ‘Πρωινό Εξπρές” με τη Ρένα Παυλάκη.

  • Της Νατάσας Παμπρή

Ο κ. Κόκκαλης θα βρίσκεται στη Ρόδο σήμερα και αύριο στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας ανά την επικράτεια και θα περιοδεύσει σε διάφορα σημεία του νησιού.

Χαλαρός κι ευδιάθετος, πλαισιωμένος από τους στενούς του συνεργάτες, έφθασε στο στούντιο κατευθείαν από την προσγείωση του αεροσκάφους στη Ρόδο και μάλιστα δήλωσε άκρως εντυπωσιασμένος από το φιλόξενο στούντιο του σταθμού μας, σημειώνοντας μάλιστα ότι είναι το στούντιο με την ωραιότερη θέα που έχει φιλοξενηθεί σε εκπομπή!

Είναι χρήσιμο και απαραίτητο να έχουμε ένα πράσινο κόμμα στην Ελλάδα, είπε χαρακτηριστικά.

“Η Εθνική Πράσινη Συμφωνία, η πρότασή μας, μιλάει για άμεση παύση στη χρήση ορυκτών καυσίμων. Να διαφυλάξουμε την κοινωνική συνοχή και να αντέξουμε στην κλιματική κρίση”.

Για το πρωτοποριακό πρόγραμμα που υλοποιείται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με τον τουριστικό κολοσσό TUI, “The Rhodes Co Lab” ,ο κ. Κόκκαλης υποστήριξε ότι το θέμα του βιώσιμου τουρισμού είναι ένα τεράστιο ζήτημα: “Γνωρίζω τις προσπάθειες του κ. Χατζημάρκου, όπως ξέρω και τη ξηρασία του νησιού. Όπως γνωρίζω και το έπος με την άριστη εκκένωση του νησιού κατά την πυρκαγιά του περασμένου Ιουλίου στο νησί”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Για την κλιματική κρίση, ο Γραμματέας του ΚΟΣΜΟΣ δήλωσε ότι το σίγουρο είναι ότι η ταχύτητα με την οποία συντελείται είναι κάτι πρωτόγνωρο που δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ στην ιστορία του πλανήτη, λόγω της χρήσης των καυσίμων, αλλά το πιο κρίσιμο είναι η κοινωνική κατάρρευση, όπως είπε.

Πέρυσι ήταν η θερμότερη χρονιά στον πλανήτη και φέτος θα είναι ακόμη περισσότερο. Τα καλοκαίρια που περάσαμε δεν θα τα ζήσουμε ξανά. Συνεπώς χρειάζονται δημόσιες επενδύσεις. Όλα πρέπει να αλλάξουν πολύ γρήγορα, σημείωσε επιπροσθέτως.

Ο κ. Κόκκαλης κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες στις 9 Ιουνίου και να ψηφίσουν κόμματα που πιστεύουν στην Ευρώπη, στη δημοκρατία και να στείλουν ανθρώπους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που έχουν την επάρκεια να προσφέρουν.

«Λιγότερη Ευρώπη, σημαίνει λιγότερη συνοχή και λιγότερα χρήματα για εμάς. Στο επόμενο Ταμείο Συνοχής θα υπάρξει μία ειδική στρατηγική για τη Νησιωτικότητα», είπε επιπροσθέτως.

“Υπάρχει έλλειμμα στον πολιτικό διάλογο. Έχω τη χαρά και τιμή να με έχει αποδεχθεί η Πράσινη Ομάδα πριν από λίγες ημέρες. Το ζητούμενο είναι να έχουμε και στη χώρα μας ένα πράσινο κόμμα. Να μπορέσουμε να έχουμε την πράσινη μετάβαση”, υπογράμμισε σε άλλο σημείο.

Ο κ. Κόκκαλης αναφέρθηκε στους δύο υποψηφίους από τη Ρόδο που συμπεριλαμβάνονται στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματός του, λέγοντας ότιΟι κύριοι Αλέξανδρος Λουιζίδης και Παναγιώτης Σταμάτης είναι δύο αξιόλογοι άνθρωποι και έχουν δώσει τα δείγματα γραφής τους όλα αυτά τα χρόνια”.

Ο κ. Κόκκαλης αναφέρθηκε και στους φίλους του από τη Σύμη, την Τήλο και τη Χάλκη.

Αναφορικά με τον τουρισμό, ο κ. Κόκκαλης τόνισε ότι στη Ροδο έχουμε μία δεύτερη γενιά που ζει από τον τουρισμό, να δούμε αν θα έχουμε και τρίτη και τέταρτη…

Για την κλιματική κρίση, ο Γραμματέας του ΚΟΣΜΟΣ δήλωσε ότι το σίγουρο είναι ότι η ταχύτητα με την οποία συντελείται είναι κάτι που δεν έχουμε δει ποτέ στην ιστορία του πλανήτη λόγω της χρήσης των καυσίμων και το πιο κρίσιμο είναι η κοινωνική κατάρρευση. “Πέρυσι ήταν η θερμότερη χρονιά στον πλανήτη και φέτος θα είναι ακόμη περισσότερο. Τα καλοκαίρια που περάσαμε δεν θα τα ζήσουμε ξανά. Συνεπώς χρειάζονται δημόσιες επενδύσεις. Όλα πρέπει να αλλάξουν πολύ γρήγορα. Να είστε βέβαιοι ότι οι άνθρωποι στο Νότιο Ημισφαίριο πλήττονται από ξηρασία. Στην Αφρική, την Ασία, την Ευρώπη. Χθες στο Δελχί είχε 39 βαθμούς Κελσίου. Οι αγρότες πουλάνε φθηνά τα προϊόντα τους, με πολύ εργασία και ποιοτικά στάνταρ και αυτό έχει αντίκτυπο. Είναι κάπως υποκριτικό να χρεώνεται στους Πράσινους που έχουν καταψηφίσει την αγροτική πολιτική. Το ελληνικό λάδι, πουλιέται ακριβότερα στην Ελλάδα από ότι στο Βέλγιο που αυτό δεν οφείλεται στην κλιματική κρίση”, ενώ για τη μετανάστευση και των ανθρώπων, αλλά και των οργανισμών  κ Κόκκαλης είπε ότι μειώνουμε τις περιοχές που είναι κατοικήσιμες και θα πάψουν να είναι βιώσιμα αυτά τα μέρη.

Σε άλλο σημείο τόνισε ότι οι Πράσινοι ήταν ο καταλύτης για την πράσινη συμφωνία. Έχουμε μία σύμπτυξη μίας συντηρητικής συμμαχίας. Το Λαϊκό Κόμμα δεν αποκλείει τη συνεργασία με τα κόμματα δεξιά του (με Λεπέν και Μελόνι). Στους συντηρητικούς συναδέλφους δεν αρέσει το κομμάτι της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Όσον αφορά τη μεταφορά της πολιτικής συζήτησης εν όψει ευρωεκλογών σε θέματα εσωτερικής επικαιρότητας αντί σε θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος όπως για την ακρίβεια, και την ασφάλεια, ο κ. Κόκκαλης υποστήριξε ότι αυτό δυστυχώς έχει μία εποχικότητα.

Για το νέο μεταναστευτικό σύμφωνο. Η Ευρώπη δέχθηκε περίπου 5 εκ Ουκρανούς πρόσφυγες. “Είναι ζήτημα μισαλλοδοξίας και προκαταλήψεων. Είναι πολιτικός τυχοδιωκτισμός που δεν έχει το θάρρος να πει την αλήθεια στον κόσμο. Η Γερμανία έχει μία ξεκάθαρη πολιτική για την εισδοχή μεταναστών. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να το κάνουμε με έναν τακτικό τρόπο, να υπάρχουν νόμιμοι οδοί. Κανείς δε λέει να είναι τα σύνορά μας ανοικτά και αφύλακτᔨ, όπως είπε.

Για την Παλαιστίνη και την αιματοχυσία στη Γάζα – υποστήριξε-  εμείς πιέζουμε ως Πράσινοι για την επιβολή κυρώσεων, να σταματήσουμε να στέλνουμε όπλα στο Ισραήλ και την επανασυμφωνία και προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάτι που δεν συμβαίνει.

Για τη φετινή Γιουροβίζιον, που απαγορεύθηκε στη διοργάνωση να υψωθεί ακόμη και η σημαία της ΕΕ, είπε, ότι “είναι υπό τον έλεγχο των κρατικών ραδιοτηλεοπτικών μέσων, άρα είναι στο γραφείο του Πρωθυπουργού στη δική μας περίπτωση”.

Για τις ακροδεξιές φωνές, να έχουμε το θάρρος να αναγνωρίσουμε τις κυβερνήσεις των 30 ετών με τις πολιτικές αποκλεισμού, έχει λειτουργήσει σαν κηροζίνη για την άκρα δεξιά. Είναι μία πολιτική τυχοδιωκτική και ψευδής.  Εμείς θέλουμε να έχουμε ευρωπαϊκή άμυνα. Στο ζήτημα των κοινωνικών και εργασιακών ζητημάτων οι προτάσεις τους είναι αντιεργατικές, πάμε πίσω. Το ζήτημα των αμβλώσεων είναι μία κατάκτηση. Θέλει μία προσπάθεια από όλο το εκλογικό σώμα και να έρθουν να ψηφίσουν.

Λιγότερη Ευρώπη, σημαίνει λιγότερη συνοχή και λιγότερα χρήματα για εμάς. Στο επόμενο Ταμείο Συνοχής θα υπάρξει μία ειδική στρατηγική για τη Νησιωτικότητα.

Ήμουν ο εισηγητής της Αριστεράς για τη Νησιωτικότητα που περιγράφει το όραμα της Ευρώπης για όλα τα νησιά της Ευρώπης.

Είχε γίνει μία προσπάθεια στο παρελθόν με το Μεταφορικό Ισοδύναμο. Η Νησιωτική Πολιτική στο υπουργείο Ναυτιλίας & Ν. Πολιτικής δεν έχει καταφέρει να βρει τα βήματά της, κάτι που δεν βλέπω να υλοποιείται.

Για το βιβλίο του “Ο κόσμος καίγεται” που κυκλοφορεί εδώ και ένα δίμηνο, όπως είπε, περιγράφεται όλη η ευρωπαϊκή πολιτική που συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη.

Τέλος, απευθυνόμενος προς τους ψηφοφόρους και το μήνυμά του προς τους νησιώτες, ο κ. Κόκκαλης τους παρότρυνε να προσέλθουν στην εκλογική διαδικασία και σε καμία περίπτωση να μη μείνουν αμέτοχοι. “Να έρθουν και να ψηφίσουν κόμματα που πιστεύουν στην Ευρώπη, στη δημοκρατία και να στείλουν ανθρώπους που έχουν την επάρκεια και τη γνώση να προσφέρουν’, σημείωσε καταλήγοντας.

Το πρόγραμμα του κ. Κόκκαλη στη Ρόδο:

12:00 συνάντηση στον δήμο Ρόδου με τον αναπληρωτή Δημάρχου Γ. Χαλκιά

12:30 Συνάντηση στο ΕΚΡ

13:00 περιοδεία στην Παλιά Πόλη Ρόδου και  συνάντηση με τον πρόεδρο καταστηματαρχών.

15:00 Συνάντηση ομιλία στο Επιμελητήριο με τοπικούς φορείς.

17:00 Συνάντηση με προσωπικό του Νοσοκομείου.

Σάββατο 25/5/24

9:00 αναχώρηση για περιοδεία στα καμένα της Ψίνθου

10:00 Καφέ και συνάντηση με τους κατοίκους στα Αφάντου

12:00 Περιοδεία στα καμένα στη Νότια Ρόδο.

13:00 Διάλειμμα για καφέ στο χωριό Βάτι.

14:30 Συνάντηση με του κατοίκους της Νότιας Ρόδου στο Γεννάδι.

16:30 Συνάντηση με τους κατοίκους στον Αρχάγγελο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα