Περισσότερα δρομολόγια στην αεροπορική σύνδεση της Λέρου με την Αθήνα, ζητά ο Κόνσολας

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, Μάνος Κόνσολας, με παρέμβασή του προς τον Πρόεδρο της Aegean, Ευτύχιο Βασιλάκη, ζητά να εξεταστεί η δυνατότητα αύξησης της συχνότητας των δρομολογίων από την Αθήνα προς τη Λέρο και με επιστροφή.

Τονίζει ότι :

– Τη θερινή περίοδο υπήρχαν έντεκα πτήσεις σε εβδομαδιαία βάση.

– Τον Σεπτέμβριο ο αριθμός των πτήσεων μειώθηκε στις έξι την εβδομάδα, ενώ προστέθηκαν δύο έκτακτες πτήσεις στις 12/09 και 19 /09.

– Για τον Οκτώβριο, προβλέπεται νέα μείωση του αριθμού των πτήσεων σε τέσσερις τον αριθμό, ενώ από το Νοέμβριο του 2022 έως τον Απρίλιο του 2023, οι πτήσεις θα μειωθούν σε τρεις την εβδομάδα.

Με δεδομένο ότι την περίοδο Νοεμβρίου-Απριλίου, θα υπάρχουν μόνο τρεις πτήσεις την εβδομάδα – σε ό, τι αφορά στην αεροπορική σύνδεση της Λέρου με την Αθήνα – επισημαίνεται ότι το γεγονός αυτό δυσχεραίνει τις μετακινήσεις των πολιτών και λειτουργεί αρνητικά για την τοπική οικονομία και κοινωνία.

Αναφέρει ότι απέναντι σε εθνικά ευαίσθητες περιοχές, όπως είναι η ακριτική Λέρος, πρέπει να υπάρχει πολλαπλή στήριξη και μία έμπρακτη κίνηση στήριξης θα ήταν η αύξηση των δρομολογίων, ιδιαίτερα την περίοδο Νοεμβρίου-Απριλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

info@realvoice995.gr

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα