Περιφερειακό Δίκτυο Καταδυτικών Πάρκων σε Κάρπαθο, Κάλυμνο, Λέρο και στα άλλα νησιά της Δωδεκανήσου

Μια νέα ιδέα, αυτή τη δημιουργίας ενός Περιφερειακού Δικτύου Καταδυτικών Πάρκων σε Λέρο, Κάρπαθο, Κάλυμνο και στα άλλα νησιά της Δωδεκανήσου, κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, Μάνος Κόνσολας, επισημαίνοντας ότι τα Δωδεκάνησα αποτελούν μια περιοχή που είναι ιδανική για να δημιουργηθεί αυτό το Περιφερειακό Δίκτυο Καταδυτικών Πάρκων, που θα αποτελέσει πιλότο και πρότυπο και για άλλες περιοχές της χώρας.

Ο κ. Κόνσολας αναφέρει ότι πρόσφατα στην Κάρπαθο, η ομάδα του διεθνούς φήμης δύτη Κώστα Θωκταρίδη προχώρησε στην καταγραφή ναυαγίων που βρίσκονται σε σχετικά προσιτό βάθος και μπορούν να αξιοποιηθούν στην κατεύθυνση ανάπτυξης του καταδυτικού τουρισμού.

Στη Λέρο υπάρχουν ναυάγια πλοίων αλλά και αεροσκάφη στο βυθό του νησιού από την περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ ναυάγια υπάρχουν στην Κάλυμνο αλλά και στο στενό της Τελένδου.

Σε αυτά τα τρία νησιά, αλλά και σε άλλα νησιά της Δωδεκανήσου μπορεί να δημιουργηθεί ένα Περιφερειακό Δίκτυο Καταδυτικών Πάρκων.

Προϋπόθεση είναι η χρηματοδότηση των απαραίτητων μελετών για την έγκριση χωροθέτησης και κατασκευής των καταδυτικών πάρκων σε αυτά τα νησιά.

Ο Μάνος Κόνσολας ζητά από τα Υπουργεία Τουρισμού, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, να συνδράμουν σε αυτή την κατεύθυνση σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού αλλά και το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών που διαθέτει και τη σχετική τεχνογνωσία, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν και να προχωρήσουν οι σχετικές μελέτες χωροθέτησης και κατασκευής τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

info@realvoice995.gr

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα