ΠΑΣΟΚ- Παραίτηση Μουτσάκη ζήτησε ο Γιάννης Κορωναίος: “Είναι ανίκανος να διαχειρισθεί καταστάσεις” (audio)

Χαρακτήρισε πολιτικά και ηθικά καταδικαστέα και βαθύτατα διχαστική την κίνηση Καλοπήτα ο δημοτικός σύμβουλος και επί χρόνια στέλεχος του κόμματος μιλώντας στον Real Voice 99.5

Άνω κάτω έχει γίνει το τοπικό ΠΑΣΟΚ στη Ρόδο, μετά τις δηλώσεις του Νίκου Μουτσάκη, Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Νότιας Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ στον Real Voice 99.5, που προκάλεσαν κύμα αντιδράσεων.

Κατά τα λεγόμενα του κ. Μουτσάκη στην εκπομπή “Πρώτη Καλημέρα” και τους δημοσιογράφους Τέρη Χατζηιωάννου και Νατάσα Παμπρή, ο Βάιος Καλοπήτας είναι ο εκλεκτός της Χαριλάου Τρικούπη για υποψήφιος Δήμαρχος Ρόδου, υποστηρίζοντας ότι δεν αφορά το κόμμα η διαδικασία που είναι εν εξελίξει αυτές τις ημέρες με τη συγχώνευση των δημοτικών παρατάξεων Χατζηδιάκου-Κουσουρνά για την εκλογή επικεφαλής που θα διεκδικήσει το Δήμο. Ερωτηθείς από το σταθμό μας ο κ. Μουτσάκης αν προηγήθηκε εισήγηση της Νομαρχιακής Επιτροπής για την υποψηφιότητα Καλοπήτα, υποστήριξε ότι η επιλογή έρχεται από τα κεντρικά όργανα του ΠΑΣΟΚ.

Να παραιτηθεί άμεσα από τη θέση του Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τον Νίκο Μουτσάκη, ο Γιάννης Κορωναίος, δημοτικός σύμβουλος και επί χρόνια στέλεχος του κόμματος, μιλώντας στο σταθμό μας και την Ρένα Παυλάκη στο Πρωινό X-Press, χαρακτηρίζοντας τον ανίκανο να διαχειρισθεί καταστάσεις, με αφορμή το σάλο που προκλήθηκε στα αυτοδιοικητικά στελέχη που πρόσκεινται στον πολιτικό χώρο, από τις δηλώσεις του χθες το πρωί στο σταθμό μας, ενώ χαρακτήρισε πολιτικά και ηθικά καταδικαστέα και βαθύτατα διχαστική την κίνηση Καλοπήτα.

Ο κ. Κορωναίος εκτός από την παραίτηση Μουτσάκη, πρόσθεσε παράλληλα ότι τα κεντρικά όργανα του κόμματος θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν δημόσια τη θέση του ΠΑΣΟΚ για το Δήμο Ρόδου.

Χθες και ο δημοτικός σύμβουλος και εκλεγμένο μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος Δημήτρης Ζαννετούλης, και πάλι μέσα από τις συχνότητες του RV ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία επίσημη απόφαση από τα κεντρικά του κόμματος για στήριξη του κ. Καλοπήτα. Το τοπικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ τοποθετήθηκε αρχικά λέγοντας ότι «ο κ. Μουτσάκης φαντάζομαι δεν έχει κάποιο έγγραφο, κάποια οδηγία ή απόφαση της Νομαρχιακής στα χέρια του, βγήκε και είπε την άποψή του». Συνεχίζοντας επισήμανε ότι με βάση την δική του πληροφόρηση πως «δεν υπάρχει ούτε έγγραφη εντολή, ούτε προφορική. καμία οδηγία από την Αθήνα, ότι υποψήφιος δήμαρχος με το ΠΑΣΟΚ θα είναι ο Βάιος Καλοπήτας».

Κύκλοι από τα κεντρικά όργανα της Χαριλάου Τρικούπη εντωμεταξύ διαψεύδουν ότι υπήρξε οποιαδήποτε εντολή του κόμματος για στήριξη στο πρόσωπο του κ. Καλοπήτα.

Εντωμεταξύ την Κυριακή θα διεξαχθεί κανονικά η εκλογική διαδικασία για την εκλογή του νέου επικεφαλής που θα ηγηθεί του αυτοδιοικητικού σχήματος που θα διεκδικήσει το Δήμο Ρόδου, μεταξύ των κυρίων Σάββα Διακοσταματίου και Μανώλη Σαββή, από 529 στελέχη της συνένωσης των δύο παρατάξεων των Φώτη Χατζηδιάκου και Στάθη Κουσουρνά.

Σε δήλωση της Συντονιστικής Επιτροπής αναφέρεται ότι «Δεν πιστεύουμε  σε  «έτοιμες λύσεις»  ούτε  χρειαζόμαστε μεσσίες  ή   αυτόκλητους  σωτήρες. Χρειαζόμαστε  την  ενεργή  συμμετοχή  όλων   και  την  ελπίδα  ότι  ο Δήμος Ρόδου  μπορεί  και  πρέπει  να  αλλάξει  σε  λειτουργία  και  ποιότητα, με  γνώμονα  τον  σεβασμό  προς  τους  πολίτες    και  στόχο  την  ανάπτυξη  του  τόπου  με  όρους  βιωσιμότητας.

Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ρόδος Δύναμη Πολιτών» και Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής, Γιάννης Κορωναίος, μιλώντας στον Real Voice 99.5 τόνισε ότι η διαδικασία θα διεξαχθεί κανονικά, καθώς αυτό το εγχείρημα αποφασίσθηκε πριν από έξι μήνες.

Μάλιστα μετά το κλείσιμο της κάλπης, το απόγευμα της Κυριακής θα ανακοινωθεί και το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης που είναι σε εξέλιξη για τους δύο υποψηφίους Μανώλη Σαββή και Σάββα Διακοσταματίου, με πολλά ερωτήματα στα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

info@realvoice995.gr

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα