ΠΑΣΟΚ: Δήλωση της Ελευθερίας Οίκουτα, υποψήφιας βουλευτή Δωδεκανήσου

Ανακοίνωση υποψηφιότητας Ελευθερίας Οίκουτα ως βουλευτής Δωδεκανήσου για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

“Σήμερα είναι μεγάλη τιμή για το Δημοκρατικό Αρχάγγελο της Ρόδου να επιλεγεί Αρχαγγελίτισσα υποψήφια βουλευτής Δωδεκανήσου με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Ευχαριστώ τον Πρόεδρο μας Νίκο Ανδρουλάκη και την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή για την εμπιστοσύνη τους” δήλωσε η Ελευθερία Οίκουτα, με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της.

Συνεχίζοντας είπε:
“Ανυπομονώ να εκπροσωπήσω τους συγχωριανούς μου και τον λαό της Δωδεκανήσου. Ο σκοπός μου είναι η συνεργασία και η συστράτευση με όλες τις δυνάμεις του τόπου μας σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο ώστε να λυθούν τα καίρια προβλήματα που χρονίζουν στον τόπο μας με μεθοδικότητα, διαφάνεια και συνέπεια. Η εποχή των κενών υποσχέσεων τελειώνει και η ώρα της ευθύνης αρχίζει. Καλώ τον ακριτικό λαό της Δωδεκανήσου να στηρίξει την υποψηφιότητα μου και να πορευθούμε μαζί για το καλό του τόπου μας. Η Δωδεκάνησος στο προσκήνιο. Σηκώνουμε τα μανίκια.”

Ποιά είναι η Ελευθερία Οίκουτα:

Η Ελευθερία Οίκουτα μεγάλωσε στον Αρχάγγελο της Ρόδου. Σπούδασε και αποφοίτησε ως εκπαιδευτικός από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Υπηρέτησε 20 χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση όπου ανέπτυξε πλούσιο ακαδημαϊκό και συγγραφικό έργο. Συμμετείχε ενεργά στο συνδικαλισμό και δραστηριοποιήθηκε κομματικά στο ΠΑΣΟΚ ως μέλος της Τοπικής Οργάνωσης Αρχαγγέλου από το 1979.

Το 2000 αποσπάστηκε στα ομογενειακά σχολεία της Νέας Υόρκης.

Έφτασε στις Ηνωμένες Πολιτείες υπό την αιγίδα του Εκπαιδευτικού Τμήματος του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη για να ενισχύσει το επίπεδο της ελληνικής εκπαίδευσης ως δεύτερης γλώσσας.

Υπηρέτησε μέχρι το 2021 ως δασκάλα και διευθύντρια σε σχολεία της ελληνικής ομογένειας όπου ανέπτυξε πλούσια εκπαιδευτική και πολιτιστική δράση.

Συνέβαλε σημαντικά με νέες εκπαιδευτικές μεθόδους στη βελτίωση της εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας στα ομογενειακά σχολεία και διέδωσε με πάθος την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά στους μαθητές της.

Τιμήθηκε με πολλές διακρίσεις για εξαιρετική αφοσίωση στο εκπαιδευτικό και πολιτιστικό της έργο. Ανακηρύχθηκε δασκάλα της χρονιάς 2020 και τιμήθηκε από το Κογκρέσο των ΗΠΑ.

Μετά την επιστροφή της από την Αμερική ζει μόνιμα στον Αρχάγγελο Ρόδου όπου εξελέγη συντονίστρια Τοπικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Αρχαγγέλου.

Είναι μητέρα δύο παιδιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα