Παρουσία του Υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, η επίσημη παρουσίαση του project “The Rhodes Co-Lab Sustainable Destination” (audio)

Την Παρασκευή το απόγευμα στο Rodos Palace, με την συμμετοχή υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και του Προέδρου του TUI Care Foundation, Thomas Ellerbeck

H επίσημη παρουσίαση του project The Rhodes CoLab Sustainable Destinationπου στόχο έχει να καταστήσει το νησί της Ρόδου παγκόσμιο πρότυπο βιώσιμου τουρισμού, θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Παρασκευής, παρουσία του Υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, εναρκτήριες ομιλίες θα γίνουν από τον Περιφερειάρχη, Γιώργο Χατζημάρκο, τον Πρόεδρο του TUI Care Foundation, Thomas Ellerbeck, τον Υπουργό Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια, τον Δήμαρχο Ρόδου, Αντώνη Καμπουράκη και τους Άκη Σκέρτσο, Υπουργό Επικρατείας και Γιώργο Αμυρά, Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, οι οποίοι θα συμμετάσχουν με διαδικτυακή σύνδεση.

Μεταξύ των ομιλητών στις διάφορες θεματικές ενότητες είναι επίσης ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μανώλης Γραφάκος, ο Πρόεδρος της ΠΟΞ, Γρηγόρης Τάσιος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Cisco Ελλάδας, Πορτογαλίας, Κύπρου και Μάλτας, Αντώνης Τσιμπούκης.

Tο  Sustainable Destination είναι μια δημιουργική συνεργασία του Ομίλου TUI και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που φέρνει κοντά τους βασικούς φορείς και την τοπική κοινωνία σε έναν προορισμό, οι οποίοι θα συνδημιουργήσουν λύσεις που ουσιαστικά διαμορφώνουν και σχεδιάζουν ένα Ολιστικό Βιώσιμο Επιχειρηματικό Μοντέλο για τους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως.

Ο Όμιλος TUI Group/TUI Care Foundation και η Διοίκηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με τον Δήμο Ρόδου, ξεκίνησαν και εγκαινίασαν το Rhodes Co-Lab, υπό την ομπρέλα του Έλληνα πρωθυπουργού και της ελληνικής κυβέρνησης, με στόχο την ανάπτυξη της Ρόδου σε διεθνή φάρο και πρότυπο για την ολιστική βιώσιμη ανάπτυξη των προορισμών διακοπών. Το Co-Lab θα συνεργαστεί με την τοπική τουριστική βιομηχανία, τοπικούς και εθνικούς φορείς και διεθνείς εταίρους για την ανάπτυξη και εφαρμογή καινοτόμων στοχευμένων λύσεων στη Ρόδο, μέσω ενός πενταετούς σχεδίου υλοποίησης.

Ακούστε εδώ την project manager του έργου, Αγγελική Χονδροματίδου, και όσα είπε για το Rhodes Co Lab, στην εκπομπή Πρωινό Xpress, του Real Voice, με την Ρένα Παυλάκη.

Όραμα

“Η Ρόδος να γίνει το πρώτο παγκόσμιο παράδειγμα ολιστικού μετασχηματισμού ενός προορισμού με στόχο τη μακροπρόθεσμη ευημερία των κατοίκων και του φυσικού της περιβάλλοντος, μετασχηματίζοντας την βασιζόμενη στον τουρισμό οικονομία της σύμφωνα με τις αρχές της βιωσιμότητας.”

Ευθυγράμμιση στρατηγικών

Το έργο Rhodes Co-Lab δεσμεύεται στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UNSDGs), τη Συμφωνία του Παρισιού και την Πράσινη Ευρωπαϊκή Συμφωνία, ώστε να καταστεί η ΕΕ κλιματικά ουδέτερη έως το 2050, και βασίζεται στην ευθυγράμμιση της στρατηγικής αειφορίας του Ομίλου TUI και της Στρατηγικής Νοτίου Αιγαίου/Ρόδου.

Μαζί, οι εταίροι θα συμβάλλουν ενεργά στον βιώσιμο μετασχηματισμό της Ρόδου με συγκεκριμένες δράσεις, στη βάση μιας ολιστικής προσέγγισης της αλυσίδας αξίας προορισμού. Επιπλέον, οι εταίροι στοχεύουν να επιταχύνουν τον βιώσιμο μετασχηματισμό πέρα από τα όρια του νησιού της Ρόδου, καθώς το αποτύπωμα των πρωτοβουλιών θα ενισχυθεί περαιτέρω όταν οι βέλτιστες πρακτικές υιοθετούνται σε άλλους προορισμούς παγκοσμίως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα