Παρέμβαση Κόνσολα για την ενίσχυση των Τομέων του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα

Με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Υγείας, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, θέτει το ζήτημα της ενίσχυσης του προσωπικού και του εξοπλισμού του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα, ζητώντας προσλήψεις επικουρικού και μόνιμου προσωπικού αλλά και την ενίσχυσή του με νέα ασθενοφόρα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο κ. Κόνσολας:

– Στον Τομέα Ρόδου που λειτουργεί ως συντονιστικό κέντρο για όλο το Νότιο Αιγαίο υπάρχει ανάγκη άμεσης ενίσχυσης με προσωπικό, ενώ η πλειονότητα του υπάρχοντος προσωπικού πλησιάζει στην ηλικία της συνταξιοδότησης.

Προκύπτει, επίσης, η ανάγκη στελέχωσης με προσωπικό του Τομέα του ΕΚΑΒ στον Έμπωνα και η αντικατάσταση του ασθενοφόρου.

– Στον Τομέα Κω υπάρχει υποστελέχωση σε προσωπικό, με αποτέλεσμα να επιχειρεί ένα μόνο ασθενοφόρο σε ένα νησί που δέχεται χιλιάδες επισκέπτες.

– Στον Τομέα Καλύμνου υπάρχουν έξι (6) μόνιμοι εργαζόμενοι εκ των οποίων ο ένας συνταξιοδοτείται, ενώ η ιδιομορφία του νησιού απαιτεί μικρά και ευέλικτα ασθενοφόρα και όχι κανονικού μεγέθους.

Ο Μάνος Κόνσολας επισημαίνει ότι με δεδομένο ότι τα Δωδεκάνησα, ως περιφέρεια, αποτελούν κορυφαίο τουριστικό προορισμό, η λειτουργία του ΕΚΑΒ αποτελεί ζήτημα καθοριστικής σημασίας αφού καλείται να διαχειριστεί ένα μεγάλο όγκο περιστατικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα