Παρέμβαση Kόνσολα για την απόσπαση παθολόγου από το νοσοκομείου Καρπάθου στην Ικαρία

Το σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στη λειτουργία του νοσοκομείου Καρπάθου μετά την απόσπαση στο Κ.Υ. Ικαρίας του Παθολόγου Ιατρού που είχε προσληφθεί στη θέση του Διευθυντή Παθολογίας και την παραίτηση ενός από τους δύο ιατρούς Γενικής Ιατρικής, αναδεικνύει με παρέμβασή του προς τον Υπουργό Υγείας ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

«Είναι δεδομένα τα προβλήματα υποστελέχωσης των δομών δημόσιας υγείας στις νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές.
Τα προβλήματα αυτά δεν επιλύονται όταν επιλέγεται η απόσπαση προσωπικού από μία ήδη υποστελεχωμένη μονάδα δημόσιας υγείας για να καλυφθεί το κενό σε μία άλλη.
Σε αυτή την περίπτωση καλύπτεται ένα κενό αλλά δημιουργείται ένα νέο κενό και ένα νέο πρόβλημα», επισημαίνει ο Βουλευτής.
Ο Μάνος Κόνσολας τονίζει ότι το νοσοκομείο Καρπάθου έχει μείνει με έναν γενικό ιατρό, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορούν να καλυφθούν οι εφημερίες.
Αναφέρει ότι το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα είτε με την ανάκληση της απόσπασης είτε με την άμεση τοποθέτηση γενικών ιατρών ή παθολόγων στο νοσοκομείο της Καρπάθου προκειμένου να καλύπτονται οι εφημερίες.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα