Πανελλαδικές: Πότε θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες και πότε οι βάσεις

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας υποστήριξε ότι στόχος είναι να βγουν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ νωρίτερα από πέρυσι

Σε ρυθμό πανελλαδικών εξετάσεων κινείται το υπουργείο Παιδείας, με τους μαθητές να μετρούν αντίστροφα μέχρι την έναρξή τους.

Ένα μήνα πριν από τις Πανελλαδικές, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης υπογράμμισε ότι στόχος του υπουργείου είναι να γίνουν νωρίτερα –σε σχέση με πέρυσι- γνωστές οι βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

«Τέλος Ιουνίου προβλέπεται να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των μαθημάτων των γενικών και των ειδικών μαθημάτων θα ανακοινωθούν αρχές Ιουλίου. Ευελπιστούμε μέχρι τέλος Ιουλίου να έχουμε και τις βάσεις εισαγωγής» υπογράμμισε ο Αλέξανδρος Κόπτσης.

«Πολύ νωρίς πάντως, αν όχι τέλος Ιουλίου, αρχές Αυγούστου θα ξέρουν οι φοιτητές μας πού θα πάνε και αυτό για να έχουν έναν, ενάμιση μήνα στη διάθεσή τους να προγραμματίσουν τη ζωή τους» συμπλήρωσε ο γ.γ. του υπ. Παιδείας.

Τι ισχύει με την ελάχιστη βάση εισαγωγής

Όπως σημείωσε ο κ. Κόπτσης, θα ισχύσει κανονικά η ελάχιστη βάση εισαγωγής για την είσοδο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ παράλληλα θα ισχύσει το ποσοστό το οποίο δίνουν οι σχολές για κάθε ένα από τα εξεταζόμενα μαθήματα.

«Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μπαίνουν όλοι στις σχολές να τελειώνει μικρό ποσοστό, να μην έχουμε δηλαδή φοιτητές οι οποίοι βγαίνουν από το πανεπιστήμιο» σημείωσε ο γενικός γραμματέας του υπ. Παιδείας.

«Η ποιότητα των σπουδών δεν αναβαθμιζόταν, είναι αυτονόητο, όταν μπαίνει ο καθένας ο οποίος δεν ενδιαφέρεται να τελειώσει τη σχολή» υποστήριξε ο κ. Κόπτσης, υπογραμμίζοντας ότι η ελάχιστη βάση εισαγωγής δεν επηρεάζει καθόλου αυτούς που έχουν υψηλές βαθμολογίες, ενώ σημείωσε πως δεν είναι τυχαίο ότι πάνω από το 50% των επιτυχόντων, μπαίνουν στην πρώτη επιλογή τους, γιατί επιλέγουν τη σχολή την οποία θέλουν πραγματικά και εισάγονται σε αυτήν.

Πότε κλείνουν τα σχολεία

Όσον αφορά στις κρίσιμες ημερομηνίες, όπως ανακοινώθηκε και σημείωσε ο γενικός γραμματέας του υπ. Παιδείας, οι πανελλαδικές εξετάσεις ξεκινούν 1η Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ και 2 Ιουνίου για τα Ενιαία Λύκεια.

«Για δεύτερη φορά ξεκινάμε πολύ νωρίς και μάλιστα φέτος θεσμοθετήσαμε ως προς την ενημέρωση ώστε να γνωρίζουν όλοι οι υποψήφιοι, οι γονείς τους πότε ακριβώς θα αρχίσουν οι εξετάσεις, ποια θα είναι η ύλη, ποιες είναι οι διαδικασίες, όλες οι αποφάσεις είναι ήδη στα σχολεία εδώ και πολύ καιρό» πρόσθεσε.

«Για τα Λύκεια η 18η Μαΐου, δηλαδή την Πέμπτη προ των βουλευτικών εκλογών, είναι η τελευταία μέρα μαθημάτων. Για τα Γυμνάσια είναι η 30η Μαΐου. Για το Δημοτικό όπως πάντα δεν αλλάζει κάτι, τελειώνουν 15 Ιουνίου. Από τις 23 Μαΐου αρχίζουν οι απολυτήριες και οι προαγωγικές εξετάσεις. Ήμασταν έτοιμοι για όλα τα σενάρια εδώ και πολύ καιρό και είμαστε πανέτοιμοι» κατέληξε ο κ. Κόπτσης.

tanea.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα