Παναγιώτης Σταμάτης στον RV: “Δουλεύουμε για το μέλλον. Αυτό που ξεκινά αυτή τη στιγμή είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για τα επόμενα χρόνια” (audio)

Ευαισθητοποιημένος για τα περιβαλλοντικά ζητήματα, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το "ΚΟΣΜΟΣ" του Πέτροι Κόκκαλη, μιλά για τις προκλήσεις του μέλλοντος στη Ρόδο και το Νότιο Αιγαίο

Για την υποψηφιότητά του με το κόμμα “Κόσμος” του Πέτρου Κόκκαλη, στις επικείμενες ευρωεκλογές, μίλησε στον Real Voice 99.5 και τη Ρένα Παυλάκη ο Παναγιώτης Σταμάτης, γεωπόνος, από τη Ρόδο.

  • Της Νατάσας Παμπρή

Στο ευρωψηφοδέλτιο του “Κόσμου” συμμετέχουν άνθρωποι που έχουν βαθιά συνειδητοποιήσει ότι ο πλανήτης βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και μπορούν να συμβάλουν δημιουργικά ώστε η περιβαλλοντική ευαισθησία να μετατραπεί σε ένα μεγάλο μεταρρυθμιστικό σχέδιο, την «Ελληνική Πράσινη Συμφωνία».

Ο κ. Σταμάτης αναφέρθηκε στο πως οραματίζεται ο “Κόσμος” τον πλανήτη, πιο πράσινο, ενώ αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στο Νότιο Αιγαίο μέσα από τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την προστασία του περιβάλλοντος και την πράσινη ανάπτυξη, καυτηριάζοντας παράλληλα το γεγονός ότι στη Ρόδο υπάρχουν περισσότερες από 2.000 παράνομες ανεξέλεγκτες χωματερές από ασυνείδητους που καταστρέφουν το περιβάλλον.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος άδραξε την ευκαιρία στα περιβαλλοντικά ζητήματα. Είναι έξυπνος και μπορεί να μπει μπροστά, όπως είπε.

Ο κ. Σταμάτης, υπογράμμισε ότι “Η Ρόδος είναι ένα παγκόσμιο παράδειγμα. Οι Ιταλοί δόμησαν το νησί με μία πράσινη φιλοσοφία, με πολύ πράσινο στον αστικό ιστό, πάρκα, χαμηλά κτίρια, αγροτικές καλλιέργειες, κάτι πολύ πρωτοποριακό για πριν ένα αιώνα. Αν δούμε την ιστορία του νησιού, θα μπορέσουμε να το κάνουμε πράσινο. Ας εκμεταλλευθούμε τους ανθρώπους πάνω στο νησί μας, έχουμε έξυπνους ανθρώπους στα κοινά, και όλοι μαζί να σταματήσουμε αυτή την τραγωδία και να κάνουμε πρότυπο τη Ρόδο. Χρειάζεται εκπαίδευση των παιδιών, αλλά ας εκπαιδεύσουμε και τους γονείς των παιδιών”.

Επιπλέον πρόσθεσε ότι “Πάντα υπάρχει ελπίδα και είναι η τελευταία που σβήνει για τον ανθρώπινο πολιτισμό”.

Στο νησί της Ρόδου έχουμε πάνω από 2.000 παράνομες χωματερές μέσα στα δάση και περιμετρικά στα χωριά και είναι ένα καμπανάκι που πρέπει να λάβει σοβαρά η πολιτεία.

Θα πρότεινα ένα πρόστιμο που να φθάνει τις 10.000 ευρώ και η πολιτεία να περάσει σε αυστηρά μέτρα. Ας σκεφθούμε πολύ σοβαρά τι κόσμο θα αφήσουμε στα παιδιά μας για να χαμογελάνε.

Τέλος, στο ερώτημα τι προσδοκά το κόμμα του στις κάλπες της 9ης Ιουνίου, ο κ. Σταμάτης ανέφερε:

Ο “Κόσμος” δεν προσδοκά πολλά πράγματα, δουλεύουμε για το μέλλον, αυτό που ξεκινά αυτή τη στιγμή είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για τα επόμενα χρόνια. Το κίνητρο είναι τα παιδιά τα δικά μου και των Ελλήνων και ο τόπος μου. Αγαπώ πολύ τον πλανήτη. Η φύση είναι μία οντότητα που σου μιλάει με τη σιωπή της. Θέλω να προστατεύσω τη μάνα γη που προσφέρει στον άνθρωπο. Αν καταστρέφουμε τη φύση, δεν έχουμε κανένα μέλλον.

Ο Παναγιώτης Σταμάτης γεννήθηκε στην Γερμανία το 1971. Ζεί στην πόλη της Ρόδου. Είναι γεωπόνος Τ.Ε απόφοιτος του ΤΕΙ Ηρακλείου. Είναι Ελεύθερος επαγγελματίας και ασχολείται με τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τη συντήρηση κήπων σε κατοικίες και μεγάλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα