Παγκόσμιος Τουρισμός | 35% περισσότερες κρατήσεις στα αεροπορικά ταξίδια αυτό το καλοκαίρι

Οι κρατήσεις αεροπορικών ταξιδιών παγκοσμίως για πτήσεις μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου είναι 35% υψηλότερες από ό,τι το 2022,  σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (IATA).

Η έρευνα, σε 4.700 ταξιδιώτες από 11 χώρες, περιλαμβάνει δεδομένα κρατήσεων κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Οι κρατήσεις παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη αύξηση στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού (+134,7%) μετά την άρση των περιορισμών λόγω Covid-19. Ακολουθούν η Μέση Ανατολή (+42,9%), η Ευρώπη (39,9%) και η Αφρική (+36,4%).

Όπως υπογραμμίζεται στην έρευνα, το 79% των επιβατών σχεδιάζει να ταξιδέψει φέτος στην υψηλή περίοδο. Επίσης, η συντριπτική πλειονότητα αναμένει να ταξιδέψει ομαλά, καθώς οι αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια βελτίωσαν τη λειτουργία τους μετά το χάος του περασμένου έτους.

Οι εμπειρογνώμονες της IATA τόνισαν ότι αν και αναμένονται κάποια προβλήματα στα αεροπορικά ταξίδια, υπάρχει σαφής προσδοκία ότι δεν θα εμφανιστούν τα περυσινά ζητήματα σε ορισμένα βασικά αεροδρόμια.

Οι αεροπορικές εταιρείες ετοιμάζουν χρονοδιαγράμματα με βάση τις δηλωμένες χωρητικότητες των αεροδρομίων, των συνοριακών ελέγχων, των υπηρεσιών επίγειας εξυπηρέτησης και των παρόχων υπηρεσιών αεροναυτιλίας για να χειριστούν την υψηλή ζήτηση.

Πηγή: tornosnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

info@realvoice995.gr

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα