Π.Νικολαΐδου Έπαρχος Καρπάθου-ΗΝ Κάσου στον RV: “Τα μηχανήματα της Περιφέρειας Ν Αιγαίου πραγματοποίησαν ουσιαστικές παρεμβάσεις σε πλημμυρισμένες οδούς και σε περιοχές, όπου σπίτια δημοτών κινδύνεψαν” (ΗΧ)

Καταγραφή ζημιών στο δήμο Καρπάθου

Ισχυρή βροχόπτωση πλήττει από το πρωί την  Κάρπαθο και την Κάσο . Πολλοί δρόμοι έχουν πλημμυρίσει στην Κάρπαθο, γεγονός που τους καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνους.

Η Έπαρχος Καρπάθου ΗΝ Κάσου κα Νικολαΐδου μίλησε σήμερα στον Real Voice 99.5  στην εκπομπή “Ανοιχτή Γραμμή” και στους δημοσιογράφους Γιάννη Μηνατσή και Δέσποινα Κουλούμπρη 

Π.Νικολαΐδου Έπαρχος Καρπάθου-ΗΝ Κάσου στον RV: “Τα μηχανήματα της Περιφέρειας Ν Αιγαίου έσπευσαν από την πρώτη στιγμή πραγματοποιώντας ουσιαστικές παρεμβάσεις σε πλημμυρισμένες οδούς και σε περιοχές, όπου σπίτια δημοτών κινδύνεψαν, αλλάζοντας τη ροή του νερού”

Ολιστική αντιμετώπιση αντιπλημμυρικής προστασίας με έργα υποδομής και συνεχείς καθαρισμούς ρεμάτων από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε Κάρπαθο- Κάσο  σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα

Η πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις για την παροχή βοήθειας. Σχετικές ανακοινώσεις για την κακοκαιρία εξέδωσαν ο δήμος και το επαρχείο Καρπάθου, προκειμένου οι κάτοικοι του νησιού να επιδείξουν τη δέουσα προσοχή.

 

Ισχυρή βροχόπτωση υπήρξε και στο νησί της Κάσου χωρίς ωστόσο να έχουν προκύψει ιδιαίτερα προβλήματα. Παρ’ όλα αυτά, ο δήμος Κάσου με ανακοίνωσή του παρακαλεί τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Τις πρωινές ώρες της 8ης Δεκεμβρίου 2022, στην Κάρπαθο, γίναμε όλοι μάρτυρες της κλιματικής αλλαγής, με πολύ μεγάλη ποσότητα νερού και λάσπης. 

Αργότερα, η έντονη βροχόπτωση μετατοπίστηκε στην Η.Ν. Κάσο όπου δημιουργήθηκαν κι εκεί αντίστοιχα προβλήματα. 

Τα δύο (2) μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (Π.Ν.ΑΙ.), έσπευσαν από την πρώτη στιγμή πραγματοποιώντας ουσιαστικές παρεμβάσεις σε πλημμυρισμένες οδούς καθώς και σε περιοχές, όπου σπίτια δημοτών κινδύνεψαν, αλλάζοντας τη ροή του νερού. 

Η Έπαρχος κα Νικολαΐδου Καλλιόπη και ο Προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών ήταν παρόντες καθ’ όλη τη διάρκεια των φαινομένων, συνδράμοντας στο συντονισμό των επιχειρήσεων. 

Παράλληλα, η Έπαρχος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Δήμαρχο Η.Ν. Κάσου κο Μιχάλη Ερωτόκριτο και από κοινού συντονίζουν την όποια απαραίτητη ενέργεια για την αποκατάσταση των ζημιών που επέφερε η κακοκαιρία. 

Η ΠΝΑΙ σε συνεργασία με όλους τους φορείς της Επαρχίας εξακολουθεί να είναι σε εγρήγορση, για τυχόν επανάληψη των φαινομένων.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ:

 

                   

Μετά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικράτησαν σήμερα 08/12 στο νησί μας, ο Δήμος Καρπάθου ξεκίνησε άμεσα την καταγραφή ζημιών.

Παρακαλούνται όλοι οι δημότες να αναφέρουν στο Δήμο Καρπάθου τις ζημιές που έχουν υποστεί στο τηλέφωνο του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας στο 22453-60134 (Κα Φωτεινή Χαλκιά)

Εκ της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καρπάθου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

info@realvoice995.gr

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα