Π. Κουτούζη στον RV για το Τέλος Ανθεκτικότητας: Πιστεύω στη δύναμη του Περιφερειάρχη Γ. Χατζημάρκου, ώστε να επιστρέψουν τα χρήματα στα νησιά μας (audio)

Για τη διεκδίκηση του 75% του τέλους ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση, το εκρηκτικό, αλλά συνάμα και κατανυκτικό Πάσχα στην Κάλυμνο, τον αναρριχητικό τουρισμό, τη ναυτοσύνη του νησιού και τους απόδημους Καλυμνίους, μίλησε στον Real Voice 99.5 και τη Ρένα Παυλάκη, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Αποδήμων και Δημοσίων Σχέσεων Καλύμνου, Πόπη Κουτούζη.

  • Της Νατάσας Παμπρή

Η κα Κουτούζη αναφέρθηκε και στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού στην Κάλυμνο, όπως είναι ο αναρριχητικός τουρισμός που κάποιες χιλιάδες αναρριχητών επιλέγουν κάθε χρόνο “φανατικά” το νησί, την Άνοιξη και το φθινόπωρο, αφού όπως είπε η Αντιδήμαρχος, τον Οκτώβριο η Κάλυμνος έχει τον ίδιο τουρισμό με τον Αύγουστο.

Τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο το νησί κατακλύζεται κάθε χρόνο από τους ομογενείς, κυρίως από τις ΗΠΑ και την Αυστραλία, που επισκέπτονται τον τόπο καταγωγής τους και διατηρούν τους δεσμούς με την ιδιαίτερη πατρίδα, ενώ είναι μεγάλες και οι δωρεές των αποδήμων στην Κάλυμνο, όπως επισήμανε η κα Κουτούζη.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη ναυτοσύνη της Καλύμνου και τη Σχολή Εμπορικού Ναυτικού, τη Σχολή Αξιωματικών και σύντομα της Σχολής των Μηχανικών που θα προστεθεί στη δυναμική του νησιού. “Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και προσωπικά ο Περιφερειάρχης είναι αρωγός και είναι πάντα δίπλα μας σε ό,τι του ζητήσουμε”, τόνισε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι με τη βοήθειά του θα δοθεί τέλος και στο θέμα των σκουπιδιών, μέσα από τον ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου.

“Πιστεύω στη δύναμη του Περιφερειάρχη μας, ώστε να επιστρέψουν τα χρήματα στα νησιά μας, γιατί πιστεύω στις ικανότητές του”, ανέφερε για το θέμα της διεκδίκησης του 75% του τοπικά εισπραττόμενου τέλους ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση, που θεσπίστηκε στις τουριστικές διανυκτερεύσεις, όπως αποφάσισε ομόφωνα και το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου στην πρόσφατη συνεδρίασή του, με προτεραιότητα σε αναπτυξιακά έργα και δράσεις περιβάλλοντος, αρμοδιότητας του Α’ βαθμού αυτοδιοίκησης. “Το Τέλος Ανθεκτικότητας, που επιβαρύνει τους επισκέπτες των νησιών της Δωδεκανήσου, πρέπει να επιστρέψει στις κοινωνίες που υποδέχονται και εξυπηρετούν αυτούς τους επισκέπτες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα