Κυριακή 1 Οκτωβρίου, 2023

99.5

LIVE

Π. Εγγλέζος στον RV: Απαραίτητη για την ασφάλεια των εθελοντών, η οργάνωση, εκπαίδευση, εξοπλισμός και πιστοποίησή τους (audio)

"Τα έκτροπα της Τρίτης, δεν αντιπροσωπεύουν κανέναν πιστοποιημένο εθελοντή. Άλλη μια μαύρη σελίδα για την περιοχή μας και σίγουρα κάποιος τα υποκινεί. Οι καιροί είναι πονηροί"

“Είναι καταδικαστέα τα όσα αποτρόπαια συνέβησαν το βράδυ της Τρίτης στο κέντρο της Ρόδου, άλλη μια μαύρη σελίδα για την περιοχή μας και σίγουρα κάποιος τα υποκινεί. Οι καιροί είναι πονηροί”, δήλωσε μιλώντας στο σταθμό μας ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου και επικεφαλής της Εθελοντικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών Σαλάκου, Παναγιώτης Εγγλέζος, ξεκαθαρίζοντας ότι τέτοιου είδους ενέργειες δεν αντιπροσωπεύουν κανέναν πιστοποιημένο εθελοντή.

της Νατάσας Παμπρή

Υπενθυμίζεται ότι τα έκτροπα, με τους βανδαλισμούς, τα υβριστικά συνθήματα και τις χυδαιότητες, εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Τρίτης στο κτίριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και το ξενοδοχείο ιδιοκτησίας του Δημάρχου Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη, όπου εισέβαλαν ομάδες διαδηλωτών στην πορεία που πραγματοποιήθηκε για τις πυρκαγιές της Ρόδου. Ο κ. Εγγλέζος είπε ότι οι πιστοποιημένοι εθελοντές δεν συμμετείχαν στη συγκέντρωση, διότι περιπολούσαν στις περιοχές που έκαψε η φωτιά και όπου ακόμα σημειώνονται αναζωπυρώσεις.

Παράλληλα ο κ. Εγγλέζος εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του άτυχου  Γιώργου Χατζηνικόλα, που οδηγείται σήμερα στην τελευταία του κατοικία, διευκρινίζοντας ότι ο άτυχος 40χρονος δεν ήταν πιστοποιημένος (εθελοντής), αλλά όπως εκατοντάδες απλοί πολίτες θέλησε να βοηθήσει στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που έκαιγε ανεξέλεγκτα 11 ημέρες στη Ρόδο.

Όπως τόνισε ο κ. Εγγλέζος μιλώντας στον Real Voice 99.5 και τη Ρένα Παυλάκη, “πιστοποίηση σημαίνει εκπαίδευση κι αυτή γίνεται από αξιωματικούς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και κάθε χρόνο ανανεώνεται αυτή η εκπαίδευση, η πιστοποίηση, ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε καταστροφές με όσο καλύτερο δυνατό τρόπο αποτελεσματικό, αλλά πάνω από όλα να προσέχουμε την ίδια μας τη ζωή με ασφάλεια. Και βέβαια η εκπαίδευση έχει να κάνει και με τον τρόπο τον οποίο επιχειρείς σε διάφορα σημεία και σε διάφορα μέτωπα.  Οι φυσικές καταστροφές είναι μπροστά μας. Πρέπει οι πολίτες να οργανωθούν, πρέπει να εκπαιδευτούν κι οργανωμένα πλέον να μετέχουμε και να συμμετέχουμε σε τέτοια συμβάντα και αυτή η οργάνωση είναι είτε δημιουργώντας δικές τους ομάδες από μόνοι τους στα χωριά τους είτε ζητώντας από την ίδια την Πυροσβεστική, ή την Πολιτική Προστασία να τους εκπαιδεύσει. Εμείς αυτό που επιχειρούμε και αυτό το πρώτο μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε είναι να φτιάξουν πυρήνες- ομάδες στα χωριά”.

Ο κ. Εγγλέζος ως επικεφαλής της εθελοντικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών Σαλάκου πρόσθεσε τέλος ότι θα συνεχισθούν μέχρι το τέλος Αυγούστου οι περιπολίες στα δάση εντατικά , αλλά και μετά από τον Αύγουστο αν χρειαστεί, ενώ απηύθυνε κάλεσμα σε όσους θέλουν να εκπαιδευτούν για να ενταχθούν στις εθελοντικές ομάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα