Κυριακή 1 Οκτωβρίου, 2023

99.5

LIVE

Όταν ο εθελοντισμός μετατρέπεται σε «όχημα» κάθε κακοποιού και περιθωριακού στοιχείου (audio)

Έκτροπα σημάδεψαν τη σημερινή συγκέντρωση των εθελοντών στο κέντρο της Ρόδου. Πολιτικά υποκινούμενη η εκμετάλλευση του εθελοντικού κινήματος

Τα έκτροπα που συνέβησαν νωρίτερα σήμερα το βράδυ κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης για τις μεγάλες δασικές πυρκαγιές της Ρόδου, στην Πλατεία Δημαρχείου, ουδεμία σχέση μπορούν να έχουν με τον εθελοντισμό και τις αξίες του. Ούτε ο εθελοντισμός είναι δυνατόν να ρίχνει νερό στο μύλο των περιθωριακών στοιχείων της τοπικής κοινωνίας.
Ο εθελοντισμός που σήμερα το απόγευμα μετατράπηκε σε «όχημα» για κάθε κακοποιό στοιχείο που έδρασε με τρόπο παραβατικό, με τρόπο που αμαυρώνει και ακυρώνει όλα τα χαρακτηριστικά που οι εθελοντές επέδειξαν τις μέρες που η φωτιά σάρωνε το νησί.

Κακοποιά και περιθωριακά στοιχεία που παραβίασαν την εξωτερική σιδερένια και την ξύλινη πόρτα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και «μπούκαραν» στο κτίριο, φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα, γράφοντας συνθήματα που παραπέμπουν στους αναρχικούς των Εξαρχείων και χρειάστηκε η Αστυνομική παρέμβαση, ευγενική ομολογουμένως, για να αποτραπούν οι περαιτέρω καταστροφές στο κτίριο αφού τους σταμάτησαν την ώρα που παραβίαζαν εσωτερικές πόρτες.

Σίγουρα, αυτά τα κακοποιά, παραβατικά στοιχεία και η ασχημοσύνη τους, ουδεμία σχέση δεν μπορεί να έχουν με τους εθελοντές και όσα εκείνοι πρεσβεύουν. Αντιθέτως, προσέβαλαν βάναυσα τον εθελοντισμό και τους εθελοντές, που άθελά τους έγιναν το όχημα τέτοιων παραβατικών, κατάπτυστων συμπεριφορών.

Τις τελευταίες ημέρες, η κομματική εκμετάλευση και η αξιοποίηση του αγνού εθελοντισμού, που τίμησε την ιστορία της Ρόδου, απο όλους όσους βρήκαν την ευκαιρία να προχωρήσουν σε ξεκαθάρισμα δικών τους λογαριασμών, να αναδείξουν την προσωπική τους πικρία και να εξωτερικεύσουν το πολιτικό τους κενό, κορυφώθηκε. Οσοι δεν το διαπίστωσαν αυτό, αποδεικνύουν και την ανικανότητα τους να σταθούν με περιεχόμενο εκτός του ειδικού χώρου των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπου κάθε είδους ακραία ρητορική, ύβρις και ψεύδος, αγιοποιήθηκαν.

Οι πρώτοι, συνεπώς, που έχουν υποχρέωση να διαφυλάξουν τις ιερές αξίες του εθελοντισμού, αυτές που υμνήθηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο, και μαζί τους ολόκληρη η Ρόδος, είναι οι ίδιοι οι εθελοντές, αντί να τις παραδίδουν – έστω και άθελά τους – σε κακοποιά στοιχεία που αμαύρωσαν και προσέβαλαν με τη δράση τους τη σημερινή πορεία.

Μιλούν για τα έκτροπα στο Πρωινό Xpress και την Ρένα Παυλάκη:

Χρήστος Μπάρδος – Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Δωδεκανήσου

Γιώργος Υψηλάντης – Εκπρόσωπος Τύπου της Περιφερειακής Αρχής

Βάσια Παπαηλία – Εργαζόμενη στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα