Ομιλία Ι. Παππά στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών

Ο κ. Παππάς, από το βήμα της Βουλής, αναφέρθηκε στην ανάγκη καταδίκης του πολέμου στην Ουκρανία, χωρίς ίσες αποστάσεις «αλλά» και «ίσως», τονίζοντας πως η Ελλάδα πρέπει να βρίσκεται στο πλευρό όσων μάχονται για την Πατρίδα και την ελευθερία τους.

Είχε επίσης την ευκαιρία, να τονίσει την ανάγκη για λήψη τολμηρών αποφάσεων για την προστασία των συμπολιτών μας από την άνοδο των τιμών και την αισχροκέρδεια.

Όσον αφορά το πολυνομοσχέδιο έκανε ειδική αναφορά στην ελληνική ομογένεια, σημειώνοντας πως «Επανυπολογίζονται με το νομοσχέδιο τα ποσοστά μείωσης της εθνικής σύνταξης, καθορίζεται πως προκύπτει η ομογενειακή ιδιότητα και καθορίζεται ο επανυπολογισμός της εθνικής σύνταξης με βάση τα 30 χρόνια μόνιμης παραμονής στην Ελλάδα».

Επιπλέον, όπως ανέφερε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου με το εν λόγω νομοσχέδιο «δρομολογείται τον προσεχή Μάιο η τοποθέτηση 804 μηχανικών στις Υπηρεσίες Δόμησης των Δήμων τον προσεχή Μάιο.

Στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης παρέχεται επίσης ένα εργαλείο σε ό,τι αφορά δράσεις πυροπροστασίας.

Παρατείνεται για το τρέχον έτος η δυνατότητα της απευθείας διάθεσης πιστώσεων για την κάλυψη δράσεων προστασίας».

Παράλληλα, λύνεται ένα ζήτημα που χρονίζει στα Δωδεκάνησα και έχει προβληματίσει αρκετούς συμπολίτες μας.

Με την αντικατάσταση του άρθρου 67 του νόμου 998 / 1979 για τους αγρούς που άλλαξαν μορφή, το δημόσιο δεν θα προβάλλει δικαιώματα κυριότητας. Επιπλέον προβλέπονται διάφορες διατάξεις που εξειδικεύουν τα θέματα χαρακτηρισμού δασικών εκτάσεων, λύνοντας και τα θέματα των ακινήτων δασικού χαρακτήρα που διατέθηκαν ως κληροτεμάχια.

Κλείνοντας, ο κ. Παππάς ανάφερε, πως έχει ζητήσει από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα και από τον Υφυπουργό αρμόδιο για την Προστασία του Περιβάλλοντος Γιώργο Αμυρά, την άμεση παράταση του χρόνου για τις αντιρρήσεις από την ανάρτηση των δασικών χαρτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

info@realvoice995.gr

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα