Όλγα Κεφαλογιάννη: Η Ρόδος πληροί τις προϋποθέσεις ενός ασφαλούς προορισμού

«Η Ρόδος βίωσε μια δύσκολη κρίση την οποία διαχειρίστηκαν άμεσα κυβέρνηση και υπουργείο, έχοντας ως πρώτη προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού. Η Ρόδος πληροί τις προϋποθέσεις ενός ασφαλούς προορισμού, πιστού στις αρχές της ελληνικής φιλοξενίας και κουλτούρας». Αυτό τόνισε η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, σε συνομιλία που είχε με τον πρέσβη του Ισραήλ Νόαμ Κατς, όπου τον ενημέρωσε για την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης με σκοπό και αυτός με τη σειρά του να ενημερώσει την Ισραηλινή κυβέρνηση.

Οπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κυρία Κεφαλογιάννη, είχε προηγηθεί από το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών (22:00, 26/7/23) ταξιδιωτική οδηγία προς τους ισραηλινούς πολίτες, που τους προέτρεπε, να μην μεταβούν στη Ρόδο εξ αιτίας της κατάστασης ανάγκης που κηρύχθηκε το νησί. Στο σημείο αυτό, άμεση ήταν η αντίδραση της υπουργού Τουρισμού, όπου εξήγησε στον πρέσβη του Ισραήλ, το λόγο που η Ρόδος κηρύχθηκε σε έκτακτη ανάγκη αναφέροντας τα εξής:

«Η κατάσταση έκτακτου ανάγκης στο νησί κηρύχθηκε για να υπάρξει η βοήθεια όλης της κρατικής μηχανής, κατά παρέκκλιση των χρονοβόρων γραφειοκρατικών διαδικασιών που ακολουθούνται σε κανονικές συνθήκες. Η Ελλάδα εγγυάται ασφάλεια και έλεγχο στις καταστάσεις που καλείται να διαχειριστεί», επεσήμανε χαρακτηριστικά στον Πρέσβη του Ισραήλ Νόαμ Κατς, η Όλγα Κεφαλογιάννη.

amna.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα