Όλα τα κρίσιμα θέματα τέθηκαν στη συνάντηση του Περιφερειάρχη Γ. Χατζημάρκου με την υπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου

Συνοδευόταν από πολυμελές κυβερνητικό κλιμάκιο

Την υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου υποδέχθηκε χθες στο Περιφερειακό Μέγαρο στη Ρόδο, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Χατζημάρκος:

Επικεφαλής ενός μεγάλου κυβερνητικού κλιμακίου η κ. Μιχαηλίδου, συνοδευόμενη από τον Γ. Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη, τον Γ. Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Μάνο Λογοθέτη, τον Διοικητή του ΕΦΚΑ Αλέξανδρο Βαρβέρη και στελέχη της ΔΥΠΑ, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για τα κρίσιμα θέματα αρμοδιότητας του κάθε μέλους του κλιμακίου.

Η Υπουργός Εργασίας, μας παρουσίασε την έναρξη της μελέτης μια μεγάλης μεταρρύθμισης, αυτής της μετατροπής του επιδόματος ανεργίας στους εποχιακά εργαζόμενους σε επίδομα Εργασίας. Αυτή η μεγάλη μεταρρύθμιση αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στη χώρα μας για δεκαετίες και ευχόμαστε να ξεκινήσει η πιλοτική εφαρμογή του το συντομότερο δυνατόν.

Με τον Γ. Γραμματέα του ΕΟΤ, εξετάσαμε τα στοιχεία της πορείας της τρέχουσας τουριστικής σεζόν, που είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά στα νησιά μας, και το ζήτημα της πτώχευσης του tour operator FTI, που τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι οι επιπτώσεις είναι ελεγχόμενες.

Με τον Γ. Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Μάνο Λογοθέτη εξετάσαμε την πορεία εφαρμογής του μέτρου υποδοχής Τούρκων υπηκόων στα νησιά μας με χορήγηση της βίζας στο λιμάνι εισόδου, και το τι πρέπει να γίνει για να βελτιωθεί η οργάνωση στα λιμάνια άφιξης τους. Με τον Μάνο Λογοθέτη, θυμηθήκαμε και τα χρόνια που υπηρέτησε στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και τον αγώνα που δώσαμε το δεύτερο εξάμηνο του 2019 και το 2020 για να αποσυμφορήσουμε τα νησιά μας από τις δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν στοιβαχτεί ατάκτως σε αυτά μετατρέποντας τα σε αποθήκες ψυχών. Ναι, η μάχη για να δώσουμε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης σε αυτούς τους ανθρώπους, τιμώντας την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας, τότε δόθηκε.

Ο Διοικητής του ΕΦΚΑ, μας παρουσίασε το σχέδιο αποκατάστασης του παλιού κτιρίου του ΕΦΚΑ στην πόλη της Ρόδου, στο οποίο σήμερα εκτελείται η αναγκαία στατική του ενίσχυση μετά από δεκαετίες εγκατάλειψης.
Η συνεχής παραγωγή έργου είναι η μόνη απάντηση στις προκλήσεις της περιόδου και τα αποτελέσματα έρχονται μόνο μετά από σκληρή δουλειά. Και τα νησιά μας, έχουν να επιδείξουν αποτελέσματα ✌️

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα