Φ.Ζαννετίδης στον RV: “Οι προτάσεις της Περιφέρειας Ν.Αιγαίου υιοθετούνται στο σχεδιασμό του υπουργείου για τους κλάδους της αλιείας και των υδατοκαλλιεργειών” (audio)

Ο Φ. Ζαννετίδης στο 1ο Συνέδριο Αλιείας, Υδατοκαλλιέργειας και Αλιευτικού Τουρισμού

Στο 1ο Συνέδριο Αλιείας, Υδατοκαλλιέργειας και Αλιευτικού Τουρισμού που διοργάνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τη φιλοδοξία να εξελιχθεί σε θεσμό συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Φιλήμων Ζαννετίδης.

Στόχος του συνεδρίου ήταν η συνδιαμόρφωση της εθνικής στρατηγικής για την αλιεία και την υδατοκαλλιέργεια, η οποία θα καταστήσει τους συγκεκριμένους κλάδους κυρίαρχους πυλώνες του νέου οικονομικού και παραγωγικού μοντέλου της οικονομίας της Ελλάδας. Εκτός από τον Υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος κήρυξε το πρωί της 24ης Φεβρουαρίου την έναρξη των εργασιών, ομιλητές ήταν ακόμα ο Θόδωρος Σκυλακάκης, Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ο Μαργαρίτης Σχοινάς, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή τομέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Φιλήμων Ζαννετίδης συμμετείχε στο συνέδριο ενεργά καταθέτοντας τις προτάσεις του Νοτίου Αιγαίου, ειδικότερα για τα ζητήματα της αλιείας και υδατοκαλλιέργειας. Μάλιστα, με τη λήξη του συνεδρίου, ο Υπουργός κ. Αυγενάκης απέστειλε επιστολή στον Αντιπεριφερειάρχη, με την οποία του ζητά να αποστείλει εγγράφως τα θέματα που έθιξε στο συνέδριο, ώστε «να τα λάβουμε υπόψη μας στον ευρύτερο νομοθετικό και όχι μόνο σχεδιασμό για τους κλάδους της αλιείας και των υδατοκαλλιεργειών».

Ο κ.Ζαννετίδης μιλώντας στον RealVoice 99.5 και στη Δέσποινα Κουλούμπρη εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή  όπου με τη συμμετοχή του στο συνέδριο αποσκοπούσε στο να μεταφέρει στο Υπουργείο τη φωνή των αλιέων των νησιών της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων και τα δίκαια αιτήματά τους.

Ο κ. Ζαννετίδης  μεταξύ άλλων πρότεινε:

Καθορισμό κριτηρίων που θα ορίζουν με σαφήνεια την επαγγελματικότητα των αλιέων Δημιουργία μητρώου αλιέων και αλιεργατών Αποζημίωση στα αλιευτικά εργαλεία Επαναφορά του μέτρου 1,3 για την επιδότηση καινούριων αλιευτικών εργαλείων.

Θεσμοθέτηση περιοχών οργανωμένης ανάπτυξης υδατοκαλλιεργειών Να αυξηθούν οι υδάτινες εκτάσεις για εκμετάλλευση

 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα