Οι “Προσφυγοπούλες Παναγιές” μεταφέρονται από τη Σύμη στη Ρόδο

Διήμερο εκδηλώσεων στο πλαίσιο των εκατό χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των εκατό χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή, η Ιερά Μητρόπολη Ρόδου και η Ιερά Μητρόπολη Σύμης-Χάλκης-Τήλου-Καστελλορίζου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Συμιακών Ρόδου «Ο Γλαύκος» και την στήριξη του ΔΟΠΑΡ, διοργανώνουν ένα διήμερο αφιερωμένο στις «Προσφυγοπούλες Παναγιές»

Τα Ιερά Εικονίσματα της προσφυγιάς, της Παναγίας της Καμαριανής και της Παναγίας της Καραμακκιανής, θα ταξιδέψουν, από την Σύμη όπου φιλοξενούνται, συνοδευόμενα από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σύμης-Χάλκης-Τήλου-Καστελλορίζου, με ιδιαίτερη λαμπρότητα στην Εκκλησία του Ευαγγελισμού Ρόδου το Σάββατο 8 του Οκτώβρη όπου στις 5μμ θα γίνει η επίσημη υποδοχή τους και θα ακολουθήσει Εσπερινός.

Την Κυριακή 9 του Οκτώβρη θα τελεστεί Θεία Λειτουργία και στις 7μμ στον αύλειο χώρο του Ευαγγελισμού θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση από τον Σύλλογο των Συμιακών με αφηγηματικά κείμενα, παραδοσιακή και λαϊκή ορχήστρα, χορούς της Μικράς Ασίας με φορεσιές από τα Φάρασα της Καππαδοκίας.

Κείμενα: Μανώλης Αντωνόγλου.
Αφήγηση: Σταματία Μίγκλη – Μακρή, Ειρήνη Χαρίτου, Σταματία Ζουρούδη.

Συμμετέχουν:
• Σύλλογος Ιεροψαλτών Ι.Μ. Ρόδου.

• Ορχήστρα Παραδοσιακών οργάνων με τους:

Μανώλη Μπαλάσα στο βιολί,
Σταύρο Κάνια στο κανονάκι
Σταύρος Άγγελος Μοσχίδης στο λαούτο.
Τραγουδούν:Σταύρος Κάνιας, Μανώλης Μπαλάσας και Κατερίνα Κορρέ.

• Τραγουδά ο Αγαπητός Πάχος. Στο μπουζούκι ο Γιώργος Πούλος

Οι φορεσιές είναι από τα Φάρασα της Καππαδοκίας!

Χορεύουν: Κατερίνα Καραγιάννη, Μαρούλα Κολιδάκη, Κατερίνα Μητσιάκη, Μαρία Νικόλη, Αμαλία Ξανθού, Αγγελική Παπαθεοδωράκη, Θαρρείνη Πατατούκου, Χριστίνα Πιλάτου, Ράνια Σταματάκη, Μαρία Τριανταφύλλου, Ελένη Φαρμακίδη, Ζωή Φαρμακίδου, Βαρβάρα Χατζηπέτρου, Μανώλης Αντωνόγλου, Μάρκος Γιακουμάτος, Βαλάντης Μακράκης, Μάριος Μοσκιού Μιχάλης Μοσκιού, Κώστας Οθίτης, Σωτήρης Ι. Πατατούκος, Σωτήρης Κ. Πατατούκος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

info@realvoice995.gr

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα