Οι ομογενείς της Βαλτιμόρης γιόρτασαν την 25η Μαρτίου – Εντυπωσιακή η παρουσία της ροδιακής κοινότητας

Με τη δέουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε στη Βαλτιμόρη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 και της μεγάλης γιορτής της Ορθοδοξίας, του Ευαγγελισμού, από τους απανταχού Έλληνες ομογενείς μας, με ξεχωριστή μάλιστα την παρουσία της Δωδεκανησιακής και της Ροδιακής Κοινότητας στην εντυπωσιακή παρέλαση.

Στον εορτασμό για την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας και την καθιερωμένη παρέλαση, πλημμυρίζοντας τους δρόμους με τη γαλανόλευκη, παραβρέθηκαν ο Θεοφιλέστατος Φιλόθεος (ροδιακής καταγωγής), ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας και Κύπρου, οι Στρατιωτικός, Ναυτικός και Αεροπορικός Ακόλουθοι Ελλάδος και ο Στρατιωτικός Ακόλουθος της Κύπρου, ο Δήμαρχος Βαλτιμόρης, ο γερουσιαστής κ. Σαμπάνης κ.α.

Η έναρξη της παρέλασης στην καρδιά της Βαλτιμόρης, γεμίζοντας την πόλη με ελληνικές σημαίες, πλήθος κόσμου και Εύζωνες, ήταν εντυπωσιακή. Με αισθήματα συγκίνησης και υπερηφάνειας ο ελληνισμός τίμησε την 201η επέτειο της ελληνικής επανάστασης.

Αξιοσημείωτη η παρουσία της Ροδιακής Κοινότητας της Βαλτιμόρης και επιπλέον της κοινότητας Κατταβιάς με επικεφαλής την κα Ρηνιώ Βασιλείου, η οποία είναι ξαδέρφη του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου Φιλήμονα Ζαννετίδη. Επίσης ανάμεσα στους εύζωνες ήταν και ο γιος του Αντιστρατήγου και Αντιπροέδρου του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών Νικόλαου Χιονή, Αντώνης Χιονής.

Νατάσα Παμπρή

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα