Στέλιος Κυμπουρόπουλος στον RV: “Να πάμε ενωμένοι στις κάλπες Οι ευρωεκλογές δεν προσφέρονται για ψήφο διαμαρτυρίας” (audio)

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιος Κυμπουρόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό RealVoice στην εκπομπή «Ανοιχτή Γραμμή» και στη Δέσποινα Κουλούμπρη όπου μίλησε για τις επικείμενες ευρωεκλογές, για τους λόγους που θέτει για μία ακόμη φορά την υποψηφιότητά του ως Ευρωβουλευτής , καθώς και για όσα του μεταφέρει ο κόσμος αυτή την περίοδο που «οργώνει» την Ελλάδα

Στ. Κυμπουρόπουλος: «Σε αυτές τις ευρωεκλογές δεν υπάρχει η ‘πολυτέλεια’ της αποχής ή της χαλαρής ψήφου»

Σε ερώτηση του RealVoice ότι πολλοί χαρακτηρίζουν αυτές τις ευρωεκλογές ως τις πιο σημαντικές εκλογές της ιστορίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυρίως για τη ζωτικότητα και τη διατήρηση της συμμαχίας, καθώς και για το ποιο πρέπει να είναι το διακύβευμα αυτών των εκλογών, ο κ.Κυμπουρόπουλος δήλωσε ότι: 

«H Ευρώπη βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή και σ’ αυτό το πλαίσιο οι ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου αναδεικνύονται ως ένα κομβικό γεγονός. Οι προκλήσεις είναι πολλαπλές, από την πράσινη μετάβαση με τρόπο που να μην πλήττει τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις και τους αγρότες και τη διαχείριση της μετανάστευσης μέχρι την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την οικονομική ανάκαμψη. Αλλά είναι σημαντικές και γι’ ακόμη έναν λόγο. Κατά την ερχόμενη πενταετία, αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για τον επόμενο προϋπολογισμό της ΕΕ»

Κυμπουρόπουλος: Οι ευρωβουλευτές, πιστέψτε με, δίνουμε πολύ σημαντικές μάχες

Για τις προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν είπε:

«Έχουμε πολύ δύσκολα θέματα να αντιμετωπίσουμε το επόμενο διάστημα. Έχουμε ένα μεταναστευτικό το οποίο θα εντείνεται ολοένα και περισσότερο.

Πρέπει επιτέλους να φτιάξουμε και να δημιουργήσουμε την ευρωπαϊκή άμυνα και μετά από την πολύ σημαντική πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού. Οπότε είναι ζητήματα τα οποία πρέπει να τα διαπραγματευτούμε μαζί. Θέματα ακρίβειας, ενέργειας δεν μπορεί καθένας μόνος του.

Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί» τόνισε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και συνέχισε: «Το πρόβλημα είναι θεωρώ διαχρονικό. Από τις ρίζες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν φτάνουν οι πολιτικές που παίρνουμε εδώ στα εθνικά κοινοβούλια, δεν φτάνουν στους πολίτες των κρατών – μελών.

Δυστυχώς είναι μια διαμάχη που πολλές φορές δίνουμε μεταξύ μας οι πολιτικές ομάδες αλλά και οι ευρωβουλευτές, αλλά φτάνει στο τέλος ότι οι ευρωβουλευτές δεν κάνουν τίποτα. Όμως εδώ πέρα, πιστέψτε με, δίνουμε πολύ σημαντικές μάχες».

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, επισήμανε ότι η Ευρωομάδα της ΝΔ, μέσα από τη συνεργασία πέτυχε πολλούς στόχους για να αλλάξει η Ευρώπη.

«Πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα το επόμενο διάστημα. Όλοι μαζί, ενωμένοι σαν μια γροθιά»
Ακούστε εδώ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα