Ο βρετανικός Τύπος επαινεί την Ελλάδα για την “Rodos Week” – “Η Ελλάδα πρώτη χώρα που αποζημιώνει ξένους τουρίστες”

Τα βρετανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι 5.000 ενδιαφερόμενοι έχουν ήδη κάνει εγγραφή για να αιτηθούν το voucher 500 ευρώ

Η πρωτοβουλία “Rodos Week“, που προσφέρει δωρεάν διακοπές σε Βρετανούς τουρίστες που επηρεάστηκαν από τις πυρκαγιές στη Ρόδο το 2023, έχει λάβει θετική κάλυψη από τον βρετανικό Τύπο. Μέσω της πλατφόρμας που άνοιξε, οι τουρίστες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις διακοπές τους λόγω των πυρκαγιών μπορούν να λάβουν δωρεάν διαμονή για έως και επτά ημέρες σε ξενοδοχείο αντίστοιχης κατηγορίας με εκείνο στο οποίο διέμεναν.

Η πρωτοβουλία είχε ανακοινωθεί πέρυσι από τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σε συνέντευξή του στο βρετανικό ITV. Εκτιμάται ότι περίπου 25.000 τουρίστες απομακρύνθηκαν από τη Ρόδο κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών του Ιουλίου.

Πολλά βρετανικά ΜΜΕ έχουν τονίσει ότι το “Rodos Week” αποτελεί πρωτοποριακή πρωτοβουλία, καθώς καμία άλλη χώρα δεν έχει προσφέρει αποζημίωση με αυτόν τον τρόπο σε τουρίστες που επλήγησαν από φυσική καταστροφή.

Τι αναφέρουν τα δημοσιεύματα

Ο Independent, στο δημοσίευμά του με τίτλο «Η Ελλάδα προσφέρει περισσότερες από 25.000 δωρεάν διακοπές σε Βρετανούς που πέρυσι απομακρύνθηκαν λόγω των πυρκαγιών», υπογραμμίζει: «Από αυτή την εβδομάδα χιλιάδες Βρετανοί παραθεριστές δικαιούνται αποζημίωση, όπως υποσχέθηκε πέρυσι ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης», κάνοντας αναφορά στην εκστρατεία της ελληνικής κυβέρνησης πέρυσι στη Βρετανία ώστε να εξασφαλίσει ότι οι τουρίστες που δεν κατάφεραν να απολαύσουν πέρυσι τις διακοπές τους θα επιστρέψουν φέτος για να απολαύσουν το νησί.

Δημοσιεύματα σχολιάζουν ότι δεν υπάρχει τέτοιο προηγούμενο με χώρα να προσφέρει vouchers σε πληγέντες τουρίστες, ενώ ο γ.γ. Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Μύρων Φλουρής, μιλώντας στον Guardian είπε ότι η Ελλάδα είναι «η πρώτη χώρα στον κόσμο» που προσφέρει τέτοια υπηρεσία.

«Η Ελλάδα δίνει voucher για ξενοδοχεία σε όσους απομακρύνθηκαν από τις φωτιές», γράφει το BBC. «Η Ελλάδα προσφέρει δωρεάν διακοπές σε Βρετανούς που απομακρύνθηκαν κατά τις πυρκαγιές στη Ρόδο», αναφέρει η «Mirror», ενώ ίδιος είναι είναι και ο τίτλος της «Daily Star».

«Το “Rodos Week” είναι ιδέα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού και τους ξενοδόχους στη Ρόδο», αναφέρει στο δημοσίευμά της η Daily Mail.

Τα βρετανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι 5.000 ενδιαφερόμενοι έχουν ήδη κάνει εγγραφή για να αιτηθούν το voucher 500 ευρώ.

Η Daily Star στο δημοσίευμά της αναφέρει μεταξύ άλλων: «Είναι αξιοσημείωτο ότι δεν υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες, σύμφωνα με αναφορές. Ωστόσο, οι τουρίστες είδαν τις διακοπές τους να διακόπτονται και ορισμένοι αντιμετώπισαν τρομακτικές εμπειρίες προσπαθώντας να ξεφύγουν από τις φλόγες πηγαίνοντας στην παραλία. Η Jet2Holidays, η easyJet και η TUI, μεταξύ άλλων, αναγκάστηκαν να αναλάβουν δράση για να απομακρύνουν τους τουρίστες από το νησί.

Τώρα, όσοι επισκέπτες θέλουν να επιστρέψουν μπορούν να απολαύσουν τις διακοπές τους όπως έπρεπε να είναι, χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρονικό κουπόνι που θα το βάλουν για διαμονή σε ξενοδοχείο παρόμοιας κατηγορίας με εκείνα που είχαν κλείσει για το 2023».

Η Sara van Oostrum είναι μια Βρετανίδα που έχει ήδη εγγραφεί στο πρόγραμμα, αφού η οικογένειά της έφυγε από τη Ρόδο λόγω των πυρκαγιών το περασμένο καλοκαίρι. «Θα δεχτούμε την προσφορά και θα ξοδέψουμε χρήματα στο νησί», είπε. Μέχρι και 4,5 εκατομμύρια Βρετανοί επισκέφθηκαν την Ελλάδα πέρυσι, με την Ελλάδα να αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Ευρώπη.

Ποιοι είναι δικαιούχοι του Rodos Week

Θα υπάρξουν δύο φάσεις για τους ενδιαφερόμενους να εξαργυρώσουν το voucher, από τώρα έως τις 31 Μαΐου και από την 1η Οκτωβρίου έως τις 15 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται πως δικαιούχοι του «Rodos Week» είναι όλοι οι ενήλικες που διέμεναν σε ξενοδοχεία της Ρόδου τα οποία εκκενώθηκαν τον Ιούλιο του 2023. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν την αίτησή τους στο https://vouchers.gov.gr/gr/rodos-week. Ανάλογα με κατηγορία του ξενοδοχείου και τον τύπο του δωματίου, θα πιστωθούν 300 έως 500 ευρώ.

«Όποιος διέμενε σε περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές είναι επιλέξιμος», δήλωσε στον Guardian ο Γιάννης Παπαβασιλείου, επικεφαλής της ένωσης ξενοδόχων της Ρόδου. «Η ανταπόκριση ήταν πολύ καλή και μας είπαν ότι θα είναι ακόμη μεγαλύτερη το φθινόπωρο». Και συμπλήρωσε: «Θα ισχύει μόνο για ξενοδοχεία, όχι για ιδιωτικά καταλύματα τύπου Airbnb. Στο τέλος της ημέρας η Ελλάδα τηρεί την υπόσχεσή της να αποζημιώσει όλους εκείνους που έχασαν τις διακοπές τους λόγω της κλιματικής αλλαγής».

parapolitika.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα