Ο Βασίλης Υψηλάντης για το Νέο Νοσοκομείο Κω, το Δικαστικό Μέγαρο της Κω, το Δημοτικό Σχολείο Αρχαγγέλου, το Μουσικό Σχολείο Ρόδου, την Πατμιάδα Σχολή

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου και Κοσμήτορας της Βουλής Βασίλης Α. Υψηλάντης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Δ. Σ της ΚΤ.ΥΠ Α.Ε Τίμο Κατσιπό και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Αθανάσιο Γιάνναρη προκειμένου να εξετάσει την πορεία των παρακάτω έργων.

1) Για το Νέο Νοσοκομείο Κω στο Λινοπότι: Συνεπείς στην εξαγγελία του Πρωθυπουργού, ολοκληρώνονται οι προσπάθειες του Δήμου Κω, έτσι ώστε μετά την οριοθέτηση του ρέματος, προχωρούν οι ενέργειες για την τοπική πολεοδόμηση και την σχετική έγκριση του ΣΥΠΟΘΑ.

Βάσει των ενεργειών αυτών προωθείται προμελέτη για να ακολουθήσει η διαδικασία Δημοπράτησης της Μελέτης και Κατασκευής του νέου νοσοκομείου. Η χρηματοδότηση του θα γίνει ή μέσω ΕΣΠΑ ή μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

2) Για το Νέο Δικαστικό Μέγαρο Κω: Έχει ολοκληρωθεί η προμελέτη. Το έργο που χρηματοδοτείται από το ΤΑΧΔΥΚ θα γίνει με το σύστημα Μελέτης-Κατασκευής. Την επόμενη εβδομάδα διαβιβάζεται ο φάκελος στο Τεχνικό Συμβούλιο Υποδομών για τελική έγκριση. Στόχος το αργότερο αρχές Μαΐου να γίνει η δημοπράτηση του έργου.

3) Για το Δημοτικό Σχολείο Αρχαγγέλου: Ένα έργο που είχε εγκαταλειφθεί μια ολόκληρη δεκαετία παραδίδεται από την ΚΤΥΠ αποπερατωμένο για χρήση από τους μαθητές του Αρχαγγέλου για τη νέα σχολική χρονιά τον προσεχή Σεπτέμβριο.

4) Για το Μουσικό Σχολείο Ρόδου: Οι επισκευές και οι προσθήκες στο σχολείο έχουν ξεκινήσει με την εγκατάσταση του εργολάβου και προβλέπεται να ολοκληρωθούν στα τέλη του χρόνου. Μέχρι τις αρχές Μαΐου θα ικανοποιηθεί το αίτημα μου για αποστολή σχολικού εξοπλισμού (βιβλιοθήκες, θρανία κ.λπ.).

5) Για τα έργα στην Πατμιάδα Σχολή : Η αρχική στατική μελέτη είχε προβλήματα. Έχει ολοκληρωθεί η τροποποίηση της και θα αποσταλεί στο Τεχνικό Συμβούλιο Υποδομών για έγκριση. Μετά το Πάσχα επιταχύνονται οι διαδικασίες ολοκλήρωσης των εργασιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα