Ο Βασιλιάς Κάρολος φόρεσε και πάλι ελληνική γραβάτα – Αυτή τη φορά είχε πάνω της καΐκια

Να αιφνιδιάσει κατάφερε για ακόμη μια φορά τους πάντες ο Βασιλιάς Κάρολος, όχι μόνο γιατί έκανε την πρώτη του εμφάνιση μετά την διάγνωσή του με καρκίνο, αλλά γιατί αυτή η εμφάνιση είχε και πάλι την ιδιαιτερότητα στην γραβάτα που φορούσε.

Για άλλη μια φορά ο Βασιλιάς Κάρολος έδειξε την αδυναμία του στην χώρα μας φορώντας και πάλι μια γραβάτα που παρέπεμπε στην Ελλάδα. Η γραβάτα του Καρόλου είχε τυπωμένα μικρά γαλάζια καΐκια.

Ο βασιλιάς Κάρολος επέλεξε μια γαλάζια γραβάτα ελληνικού οίκου που απεικόνισε καΐκια.

Ειδικότερα, ο βασιλιάς Κάρολος εξέπληξε τους πάντες όταν στις 31 Μαρτίου προσέγγισε τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί έξω από το Ουίνδσορ για να τους χαιρετήσει αλλά και να συνομιλήσει μαζί τους, μετά την λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα, όπου παρευρέθηκε συνοδευόμενος από την βασίλισσα Καμίλα, στην πρώτη του μεγάλη δημόσια εμφάνιση από την διάγνωσή του με καρκίνο.

Ωστόσο αυτό που είχε ενδιαφέρον από την εμφάνιση αυτή του Βρετανού μονάρχη είχε η επιλογή της γραβάτας του που ακόμα μια φορά είχε ελληνικό άρωμα!

Με ελληνική γραβάτα στην Κένυα ο βασιλιάς Κάρολος Γ’

Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου επιλέγει μια ελληνική γραβάτα αφού στο παρελθόν έχει φορέσει ακόμα και με την ελληνική σημαία και μάλιστα σε πολύ σημαντικές εμφανίσεις του.

Η ελληνική καταγωγή του Βασιλιά Καρόλου

Ο βασιλιάς Κάρολος ΙΙΙ μέχρι πρότινος είχε τον επίσημο τίτλο του πρίγκιπα της Ουαλίας. Είναι ο μεγαλύτερος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ και του πρίγκιπα Φίλιππου, ενώ ως ο πρωτότοκος κατέχει τον τίτλο ευγενείας του Δούκα της Κορνουάλης. Μιας και ο πρίγκιπας Φίλιππος είχε ελληνική καταγωγή, έτσι και ο Κάρολος έχει επισημάνει πολλές φορές τη σχέση του με την Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, ο πατέρας του, πρίγκιπας Φίλιππος όσο και ο παππούς του, πρίγκιπας Ανδρέας ήταν μέλη της ελληνικής βασιλικής οικογένειας. Ο προπάππος του είναι ο βασιλιάς Γεώργιος Α’ των Ελλήνων.

Όμως, δεν γνώρισε ποτέ τον παππού του, ενώ ο Φίλιππος είχε φυγαδευτεί από τη χώρα μέσα σε ένα καφάσι από πορτοκάλια. Τα αισθήματα του για την χώρα στην οποία γεννήθηκε, ήταν πάντα αμφίσημα. Δεν έζησε ποτέ στην Ελλάδα και κληρονόμησε τη δυσπιστία του πατέρα του απέναντι στη χώρα.

Αλλά ο νέος βασιλιάς, Κάρολος, είναι διαφορετικός. «Κληρονόμησε» την αγάπη του για την Ελλάδα από τη γιαγιά του Αλίκη και αυτή ήταν που τον έφερε σε επαφή με το ελληνικό παρελθόν του.

parapolitika.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα