Ο Στέφανος Δράκος στο Πρωινό Xpress: “Πολιτιστικό έγκλημα αυτό που συνέβη στο Εθνικό Θέατρο τα προηγούμενα χρόνια” (audio)

Εφ΄όλης της ύλης απολογιστική συνέντευξη του Αντιδημάρχου Πολιτιστικών Μνημείων

Στο Πρωινό Xpress του Real Voice 99.5, με την Ρένα Παυλάκη, φιλοξενήθηκε σήμερα, Δευτέρα,  ο Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Δρ Στέφανος Δράκος,   που έχει στην ευθύνη του το πιο βαρύ χαρτοφυλάκιο στον Δήμο Ρόδου, αφού στην αρμοδιότητά του εμπίπτει η πολιτιστική κληρονομιά του νησιού της Ρόδου.

Ως πολιτικός υπεύθυνος της Διεύθυνσης  Μεσαιωνικής Πόλης, που αποτελεί την μοναδική στη χώρα ξεχωριστή Τεχνική Υπηρεσία Δήμου που έχει τα μνημεία στην αρμοδιότητά της, ο κ. Δράκος είπε ότι η μηχανή παραγωγής έργου ξαναπήρε μπρος το 2019, από το 2004 που σταμάτησε (με την λήξη της Προγραμματικής Σύμβασης του 1984 για την Μεσαιωνική Πόλη) και έκτοτε περιορίστηκε μόνο στην διαχείριση των κοινοχρήστων χώρων, εντός των τειχών.

Σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση παρουσίασε αναλυτικά για το πλούσιο και σημαντικό έργο που έχει υλοποιηθεί την τελευταία τριετία για την συντήρηση, ανάδειξη και αξιοποίηση ορισμένων από τα πιο ισχυρά ιστορικά τοπόσημα της Ρόδου: Μεσαιωνική Πόλη, Εθνικό Θέατρο, Λουτρά, Νέα Αγορά, Ροδιακή Έπαυλη, Ήχος και Φως, Δημοτική Πινακοθήκη και πολλά άλλα, όπως σχολεία, πάρκα, πλατείες και ό,τι συνθέτει το πλούσιο πολιτιστικό κεφάλαιο του νησιού, παράλληλα με τον προγραμματισμό έργων, μελετών και δημοπρατήσεων, που αναμένονται μέσα στο 2023.

Ακούστε τον εδώ:

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα