Ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ12 Νοτίου Αιγαίου στη συνεδρίαση του Ε.Σ.Κ.A.

Στη συνεδρίαση του Ε.Σ.Κ.Α.* που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη την περασμένη Δευτέρα 12.09.2022 στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, συμμετείχε ο γενικός γραμματέας του ΙΝΚΑ Γενικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών Ελλάδος και πρόεδρος του ΙΝΚΑ12 για το Νότιο Αιγαίο, Γιώργος Ευγενικός. Στη συζήτηση ήταν παρών ο πρόεδρος της Γενικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών Ελλάδος, Γιώργος Λεχουρίτης όπως και ο β’ αντιπρόεδρος Άγγελος Πιλάτης.

Στη συζήτηση τέθηκαν πολύ σημαντικά θέματα στο πλαίσιο δρομολόγησης δράσεων, όπως ο Ενεργειακός Διαμεσολαβητής, η ανάπτυξη Εργαλείου Παρακολούθησης Λιανικής Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου καθώς και η Βάση Δεδομένων Τιμολόγησης Λιανικής της ΡΑΕ (Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας), θέματα διαφάνειας, κρατικές επιδοτήσεις ενώ έγινε ενημέρωση για τα νέα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας. Επίσης συζητήθηκε η επιβολή πλαφόν στα είδη πρώτης ανάγκης, στα τρόφιμα, στα καύσιμα, στην ηλεκτρική ενέργεια κ.λπ. ώστε να μην υπάρχουν φαινόμενα αισχροκέρδειας στην αγορά.

Επιπλέον, τέθηκε το ζήτημα των τακτικών ελέγχων από τις αρμόδιες αρχές λόγω έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού και διαφόρων άλλων προβλημάτων στην περιοχή των νησιών.

Eπόμενα βήματα θα είναι η παρακολούθηση και η εξέλιξη όλων των ‘καυτών’ θεμάτων της επικαιρότητας που απασχολούν τον καταναλωτή, με σημείο αιχμής τις τιμές στην ενέργεια, στο αέριο και τις ανατιμήσεις στα προϊόντα. Η επόμενη συνάντηση θα γίνει 1η του Νοέμβρη στην Αθήνα.

Σύντομα θα κατατεθεί υπόμνημα με όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον καταναλωτή στην περιοχή μας (όπως και τους ξένους επισκέπτες μας).

Tο ΙΝΚΑ12 για το Νότιο Αιγαίου, που είναι αρωγός του Ε.Σ.Κ.Α. όπως και όλες οι οργανώσεις καταναλωτών θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους καταναλωτές για να τους ενημερώνει για όλες τις εξελίξεις και κυρίως για τα δικαιώματα αλλά και για τις υποχρεώσεις τους.

Eλάτε μαζί μας. Γίνετε μέλος της μεγαλύτερης οικονομικής ομάδας, παγκοσμίως, για να διεκδικήσουμε από κοινού αυτά που μας αξίζουν!

Για πληροφορίες – καταγγελίες:

Mailinka12.gr@gmail.com

Τηλέφωνο επικοινωνίας:  693 69 80 888 & 22413 64874

*Το Εθνικό Συμβούλιο Καταναλωτή και Αγοράς (Ε.Σ.Κ.Α.) αποτελεί συμβουλευτικό και γνωμοδοτικό όργανο του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Το Ε.Σ.Κ.Α. εκφράζει τις θέσεις των φορέων της αγοράς και των καταναλωτών επί θεμάτων ανταγωνιστικής λειτουργίας της αγοράς και προστασίας των καταναλωτών, υποβάλλει, αρμοδίως, προτάσεις για την προώθηση των εννόμων συμφερόντων τους και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους και εκδίδει γνωμοδοτήσεις επί θεμάτων σχετικών με την αγορά και τους καταναλωτές και, ιδίως, επί νομοσχεδίων και διατάξεων που αφορούν στους καταναλωτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

info@realvoice995.gr

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα