Ο Πρόεδρος του ΔΣΡ Βασίλης Περίδης μίλησε στον RV για τη “φάμπρικα” των εικονικών γάμων στη Ρόδο, αλλοδαπών με Ελληνίδες

Φάμπρικα εικονικών γάμων είχε στήσει κύκλωμα στη Ρόδο. Το κύκλωμα φέρεται πως εκμεταλλευόταν τα οικονομικά προβλήματα  γυναικών και τις πλήρωνε για να κάνουν σύμφωνο συμβίωσης με αλλοδαπούς -κυρίως Αιγύπτιους αλιείς- που χρειάζονταν έγγραφα παραμονής στη χώρα μας.

της Νατάσας Παμπρή

Σχολιάζοντας το θέμα στον Real Voice 99.5 και τον Τέρη Χατζηιωάννου, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου Βασίλης Περίδης, τόνισε ότι το σύμφωνο συμβίωσης είναι εύκολο να γίνει με ελάχιστο κόστος στα 80 ευρώ και κατά αυτό τον τρόπο να αποκτήσουν οι αλλοδαποί άδεια παραμονής στη χώρα. Πρόσθεσε ότι στην πορεία εξετάζονται και από Επιτροπή και από τις αρχές, οι οποίες διεξάγουν έρευνα κατά πόσον αυτό αληθεύουν αυτοί οι γάμοι. Ο κ. Περίδης πρόσθεσε ότι μόλις ολοκληρωθεί η δικογραφία θα φανεί ποιοι εμπλέκονται, πώς εμπλέκονται, με ποιους όρους και θα αποκαλυφθεί η αλήθεια.

Αναλυτικότερα, όπως είπε:

Αυτό στην πραγματικότητα είναι πάρα πολύ εύκολο να γίνει με ποια έννοια: ότι υπογράφουν με κάποιο άτομο το οποίο μπορεί να βρουν ή να γνωρίζουν, ένα σύμφωνο συμβίωσης και το οποίο έχει και ελάχιστο κόστος, δηλαδή το ποσό είναι στα 80 με 100 ευρώ, μπορεί δηλαδή ανά πάσα στιγμή να καταγγελθεί ή από τη μία ή από την άλλη πλευρά των συμβαλλομένων και κατά αυτό τον τρόπο προσπαθούν να αποκτήσουν άδεια παραμονής στη χώρα. Βέβαια εξετάζονται στην πορεία και εξετάζονται και από Επιτροπή και από τις αρχές, οι οποίες διεξάγουν έρευνα κατά πόσον αυτό αληθεύει δηλαδή αν αυτός ο γάμος είναι εικονικός ή πραγματικός και από κει και πέρα αποφαίνονται οι ίδιες οι αρχές.

Επειδή είχαν γίνει καταγγελίες και διαπίστωναν οι αρχές ότι σε κάποιες έρευνες στις οποίες έκαναν, δηλαδή η Αποκεντρωμένη, η ΕΛΑΣ, διαπίστωναν ότι κάποιοι γάμοι ήταν εικονικοί, προφανώς σε αυτό το πλαίσιο έχουν συμπεριληφθεί αυτές οι περιπτώσεις τις οποίες δεν γνωρίζουμε ποιες είναι, προσωπικά δεν τις γνωρίζω, δεν γνωρίζω τη δικογραφία η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Αυτό θα φανεί μόλις ολοκληρωθεί η ανάκριση, θα δούμε ποιοι εμπλέκονται, πώς εμπλέκονται, με ποιους όρους εμπλέκονται και είναι πάντως μία ενέργεια η οποία είναι καταδικαστέα διότι κάποιοι εκμεταλλεύονται κάποιους ανθρώπους συμπολίτες μας, οι οποίοι έχουν οικονομικές ανάγκες εάν κι εφόσον υπάρχουν κάποια ανταλλάγματα.

Η Δικαιοσύνη θα κάνει το καθήκον της, αυτοί οι οποίοι Θα κληθούν θα πουν την αλήθεια, δηλαδή κατά μεγάλο μέρος η αλήθεια θα αποκαλυφθεί και ο καθένας θα πάρει του οποίο του αξίζει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα