Ο Παναγιώτης Μεγαλούδης στον RV: ” Ο Γιώργος Χατζημάρκος είναι ο πλέον αποτελεσματικός Περιφερειάρχης στην Ελληνική Επικράτεια” (audio)

Ο Παναγιώτης Μεγαλούδης, υποψήφιος περιφερειακός  σύμβουλος με την παράταξη “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο”, στις επικείμενες εκλογές, μίλησε στον Real Voice 99.5  στην εκπομπή “Ανοιχτή Γραμμή” και τη Δέσποινα Κουλούμπρη  για την απόφασή του να συμπαραταχθεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο αλλά και για τις απόψεις του σε θέματα που τον απασχολούν και άπτονται του αντικειμένου σπουδών του. Μίλησε για την ιδέα του για την ενεργειακή αυτονομία της Σύμης

“Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αυτή την τετραετία απέδειξε ότι πρωταγωνιστεί στην ενεργειακή μετάβαση των νησιών μας”

“Διαχρονικά η κοινωνία μας καλείται να αντιμετωπίσει μία σειρά από κρίσεις και προκλήσεις μέσα από τις οποίες επηρεάζεται σημαντικά η υγεία,το περιβάλλον, η οικονομία και η ποιότητα των συνθηκών της διαβίωσής μας εν γένει. Απαιτείται συνεπώς ένα στρατηγικό μεν και αποκεντρωμένο δε σχέδιο δράσης για κάθε τομέα δημόσιας παρέμβασης και πολιτικής, το οποίο πρέπει να προσαρμόζεται στις διαγενεακές ανάγκες και στις ιδιαιτερότητες κάθε τόπου. Η εξέλιξη της τεχνολογίας προσφέρει σήμερα χρήσιμα εργαλεία για το δραστικό περιορισμό των προβλημάτων της κοινωνίας μας, αλλά και για την καλλιέργεια της κοινωνικής ευημερίας και προόδου ακόμα και στις πλέον παραμεθόριες περιοχές της ελληνικής Επικράτειας” επεσήμανε ο κ.Μεγαλούδης

“Ο Γιώργος Χατζημάρκος είναι ο πλέον αποτελεσματικός Περιφερειάρχης στην Ελληνική Επικράτεια”

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: ” Μέσα από την ιδιότητα μου ως Μηχανολόγος Μηχανικός βοήθησα το Δήμο Σύμης με μοναδικό μου γνώμονα να καταρτιστεί ένα καινοτόμο σχέδιο για την ενεργειακή μετάβαση, επιθυμώντας τα πρότυπα αυτά να γίνουν γνωστά και οδηγός για όλα τα νησιά του Αιγαίου μας. Μέσα από τις δράσεις της αρμόδιας Γραμματείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο Δήμος Σύμης έλαβε δωρεάν τεχνική υποστήριξη για ένα ενεργειακό σύστημα που θα παράγει ζεστό νερό για όλο τον οικισμό του νησιού μας. Για την αντιμετώπιση λοιπόν της ενεργειακής φτώχειας και της προστασίας του περιβάλλοντος απαιτείται η οργάνωση πρωτοβουλιών ενεργειακής μετάβασης ισόρροπα για όλα τα νησιά της Περιφέρειας μας, όπως και η ανάπτυξη του θεσμού των Ενεργειακών Κοινοτήτων σε ανοιχτή συνεργασία μεταξύ Δήμων- Περιφέρειας- Κοινωνίας των Πολιτών και της ίδιας της Αγοράς.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αυτή την τετραετία απέδειξε ότι πρωταγωνιστεί στην ενεργειακή μετάβαση των νησιών μας.  Οι πρώτες εθνικές παρεμβάσεις επισημαίνουν ήδη την ουσιαστική αρωγή της ίδιας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προς το Κεντρικό Κράτος, πχ μέσα από τα παραδείγματα: της ηλεκτροκίνησης στην Αστυπάλαια, του ενεργειακού συμψηφισμού της Χάλκης, καθώς και του Tilos Project όπου τέθηκε σε λειτουργία «πράσινος» υβριδικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή, λοιπόν, για όλα αυτά , αλλά και για πολλά ακόμα περισσότερα, αποδέχθηκα την πρόσκληση του κ. Γιώργου Χατζημάρκου, του πλέον αποτελεσματικού Περιφερειάρχη στην Ελληνική Επικράτεια, ούτως ώστε να συμπεριληφθώ στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού “μπροστά το Νότιο Αιγαίο “

 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ

 

Σύντομο Βιογραφικό

Γεννήθηκε στη Ρόδο το 1992.

Ο πατέρας του Ιωάννης Μεγαλούδης και η μητέρα του Δέσποινα Νικολέττου κατάγονται και ζουν στη Σύμη.

Ο ίδιος μεγάλωσε και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στη Σύμη, γνωρίζει Αγγλικά και είναι απόφοιτος του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΤΕΙ Κρήτης.

Εκπόνησε την πρακτική του άσκηση στον τοπικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Σύμη.

Η δε πτυχιακή του εργασία επιλέχθηκε από τους καθηγητές του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΤΕΙ Κρήτης ανάμεσα στα πιο καινοτόμα project μελετών των αποφοίτων και είχε θέμα: «Διαστασιολόγηση Υβριδικού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας στην Σύμη αποτελούμενο από Αναστρέψιμο υδροηλεκτρικό έργο με χρήση θαλασσινού νερού και αιολικό πάρκο».

Τον Αύγουστο του 2017, υπό την αιγίδα του Φεστιβάλ Σύμης, με δική του πρωτοβουλία και σε συνεργασία με το Δήμο Σύμης διοργανώθηκε η πρώτη ημερίδα «πράσινης» ενεργειακής πολιτικής στο νησί, με τη συμμετοχή έγκριτων επιστημόνων και με σκοπό οι κάτοικοι και φίλοι της Σύμης να ενημερωθούν για θέματα που αφορούν την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας και την προώθηση της Βιώσιμης Ανάπτυξης στη νησιωτική Ελλάδα.

Από τον Σεπτέμβριο του 2017 χειρίζεται μηχανή ψηφιακής καθοδήγησης CNC και ίδρυσε επιχείρηση στην οποία παράγει ο ίδιος ξυλόγλυπτα αναμνηστικά είδη με σημείο αναφοράς την ιστορία και τον πολιτισμό της Σύμης, αλλά και τις παραδόσεις της νησιωτικότητας εν γένει.

Στις 10 Οκτωβρίου του 2021 παρουσίασε σχέδιο για τη βιώσιμη ενεργειακή μετάβαση της Σύμης σε πανελλήνιας εμβέλειας ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο νησί. Το συγκεκριμένο σχέδιο κατατέθηκε για λογαριασμό του Δήμου Σύμης στη Γραμματεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της Ε.Ε. για την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία σχετικά με την «καθαρή ενέργεια στα νησιά της Ευρώπης».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα