Παναγιώτης Εγγλέζος στον RV: Δεν είμαστε ρατσιστές. Η ομάδα της Σαλάκου έχει αποδείξει την ευαισθησία της και το κοινωνικό της έργο (audio)

Τοπικός πολιτικός παράγοντας έδωσε την ανάρτηση σε συγκεκριμένο ΜΜΕ της Αθήνας, επιδιώκοντας ταύτιση με τα περιστατικά στον Έβρο, δηλώνει ο επικεφαλής της Εθελοντικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών Σαλάκου

Απάντηση στον θόρυβο που σήκωσε σε μερίδα των κεντρικών ΜΜΕ ανάρτηση που έγινε στις 13 Αυγούστου στα social media και που ταυτίστηκε με τα απαράδεκτα ρατσιστικά περιστατικά στον Έβρο, έδωσε μέσω του RV και την Ρένα Παυλάκη, ο επικεφαλής της Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών Σαλάκου  Παναγιώτης Εγγλέζος, δηλώντας κατηγορηματικά ότι αναφερόταν στην δράση των διακινητών και όχι των παράτυπων μεταναστών.

Ο ίδιος είπε ότι η ανάρτηση έγινε πολύ πριν τα  καταδικαστέα περιστατικά του Έβρου και κατήγγειλε ότι τοπικός πολιτικός παράγων προώθησε την ανάρτηση σε συγκεκριμένο ΜΜΕ, επιδιώκοντας ταύτιση, για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας.

Ακούστε τον εδώ:

Η επίμαχη ανάρτηση:
Στα δημοσιεύματα, η Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών Σαλάκου έδωσε απάντηση και μέσω των social media:

Σχετικά με το δημοσίευμα το οποίο έχει πάρει πανελλήνιες διαστάσεις με το υποτιθέμενο κάλεσμα εναντίον των μεταναστών από την εθελοντική ομάδα , κανένα κάλεσμα δεν έγινε εναντίον των μεταναστών να διαβάζουν καλά το κείμενο το κάλεσμα ήτανε να αποτρέψουμε να εκμεταλλεύονται αυτούς τους ανθρώπους και να σταματήσουμε το κύκλωμα το οποίο τους διακινεί ,οι άνθρωποι αυτοί επειδή δυο-τρεις μέρες ήταν στα βουνά έφταναν στα χωριά μας και έξω από τα σπίτια μας ηλικίας 18 μέχρι 25 και 30 χρόνων μόνοι τους να περιπλανώνται στα χωριά στα μικρά χωριά μας. Η πρωτοβουλία λοιπόν ήταν στα πλαίσια της πυρασφάλειας που έχει και την ευθύνη για την περιοχή η ομάδα μας να περνάμε και ανά τακτά χρονικά διαστήματα από το συγκεκριμένο μέρος μήπως και εντοπίσουμε αυτούς τους διακινητές και ειδοποιήσουμε την αστυνομία αυτό ,μέχρι εκεί μπορούμε να κάνουμε και αυτό κάναμε δεν ζητήσαμε από κανέναν να πάρει τα όπλα στα χέρια του ΔΕΝ ΕΊΜΑΣΤΕ ΡΑΤΣΙΣΤΈΣ…δεν θα απολογηθούμε και δεν θα δώσουμε λογαριασμό ούτε θα μας καταδικάσετε επειδή κάποιοι στα σχόλια ανάφεραν ότι αναφέρουν, σε όλο το διαδίκτυο υπάρχουν χιλιάδες τέτοια σχόλια πρέπει να απολογηθούμε και για αυτά η περιοχή στην οποία έβγαιναν και βγαίνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα είναι η μόνη περιοχή στην οποία δεν υπάρχει καμία αναφορά από κανένα για να προλάβει το λιμενικό και η αστυνομία και η ίδια η ασφάλεια να τους εντοπίσει αυτό μπορείτε να διασταυρώσετε κάνοντας μία έρευνα μέσα από την αστυνομία ή οπουδήποτε αλλού ,αυτό λοιπόν κάναμε . Βγήκαμε κάποια περίπολα για να εντοπίσουμε αυτούς τους διακινητές που περίμεναν καθημερινά τους μετανάστες στα παράλια για να τους μεταφέρουν όπου μεταφέρουν και να ειδοποιηθεί η αστυνομία.
Η ταύτιση με το περιστατικό του Έβρου είναι ακραίο καμία σχέση το ένα περιστατικό με το άλλο.
Ξέρετε τι είναι να ξυπνάς το πρωί στα μικρά χωριά μας και να βλέπετε απέναντί σας νεαρά άτομα να περιμένουν δεξιά και αριστερά πού είναι η ασφάλεια μας πώς θα ζήσουμε εμείς σε αυτά τα χωριά αυτό προσπαθήσαμε να αποτρέψουμε και όχι να αγγίξουμε τους μετανάστες τα κυκλώματα που τους φέρνουν είναι ο στόχος.
Κάτω τα χέρια σας λοιπόν από την ομάδα.. η ομάδα έχει αποδείξει την ευαισθησία της και το κοινωνικό της έργο επαναλαμβάνω δεν είμαστε ρατσιστές είμαστε οικογενειάρχες που αγαπάμε τον τόπο μας και θέλουμε να είμαστε ασφαλείς αλλά και αυτοί οι άνθρωποι να σταματήσουν να είναι θύματα των διακινητών που στις πλάτες τις δικές τους θησαυρίζουν.
Για όσους δεν θυμούνται ή θέλουν να μη θυμούνται η ομάδα μας ήταν από τις πρώτες τα προηγούμενα χρόνια όταν υπήρχαν οι μετανάστες στην περιοχή των σφαγείων ήμασταν εκεί και βοηθούσαμε τις οικογένειες με τα μικρά παιδιά.
Περιμένω να με καλέσει ο εισαγγελέας για διευκρινήσεις.
Ο επικεφαλής της ομάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα