Ο Δήμος Καλύμνου αγόρασε το κτίριο για τη Σχολή Μηχανικών του Εμπορικού Ναυτικού (ΗΧ)

Η Κάλυμνος μετατρέπεται σε κέντρο ναυτικής εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα

Ο Δήμος Καλύμνου αγόρασε το κτίριο για να στεγασθεί η Σχολή Μηχανικών του Εμπορικού Ναυτικού, στο νησί, 750 τετραγωνικών μέτρων.

Η αντικειμενική αξία του κτιρίου που βρίσκεται σε περίοπτη θέση ήταν στις 568 χιλιάδες ευρώ, και ο Δήμος το αγόρασε έναντι 300.000 ευρώ, χάρη στην μειωμένη τιμή προσφοράς του Καλυμνίου ιδιοκτήτη του ακινήτου.

“Ο Καλύμνιος συμπατριώτης μας, μας έδωσε το κτίριο σε αυτή την τιμή, κάνοντας ουσιαστικά δώρο στο Δήμο το ποσό των 268 χιλιάδων ευρώ. Το κτίριο βρίσκεται σε περίοπτη θέση, απέναντι από το Νοσοκομείο Καλύμνου και θα στεγάσει με τις κατάλληλες προσαρμογές που θα γίνουν τους μηχανικούς του Εμπορικού Ναυτικού.  Παράλληλα με τη Σχολή Πλοιάρχων και τη Σχολή Δυτών (που θα περάσει με νομοθετικό πλαίσιο) θα καταστήσει την Κάλυμνο κέντρο ναυτικής εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα. Όλα έγιναν με συντονισμένες ενέργειες”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Διακομιχάλης μιλώντας στον Real Voice 99.5 και τον Τέρη Χατζηιωάννου, στην εκπομπή “Πρώτη Καλημέρα”.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα