Με τον Υφ. Περιβάλλοντος Γιώργο Αμυρά συναντήθηκε ο δήμαρχος Χάλκης

Την Πέμπτη 5 Μαΐου ο Δήμαρχος Χάλκης κ. Φραγκάκης Ευάγγελος πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Προστασίας του Περιβάλλοντος κ. Γιώργο Αμυρά, στην Αθήνα.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν στους τέσσερις πυλώνες ανάπτυξης του νησιού αναφορικά με το περιβάλλον την εδαφική συγκράτηση και την αντιστροφή της ερημοποίησης μέσω της διατήρηση αναβαθμίδων και ξερολιθιών.
Την αειφορική επαναδημιουργία των εγκαταλελειμμένων χωραφιών και την διαφοροποίηση του αναπτυξιακού μοντέλου με εστίαση στον πρωτογενή τομέα και την κοινωνικό οικονομική ανάπτυξη με δημιουργία θέσεων εργασίας και την συγκράτηση του πληθυσμού ακόμα και τους χειμερινούς μήνες.
Το ζήτημα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος ως αναπτυξιακή παράμετρος σε τοπικό επίπεδο αποτέλεσε κεντρικό σημείο της συνάντησης καθώς η γνώση των δικαιωμάτων της γης και του τρόπου μεταβολής τους θα συμβάλει στην ερμηνεία των διαφαινόμενων τάσεων και προοπτικών ανάπτυξης του νησιού.
Τέλος συζητήθηκε η προοπτική πιλοτικής καλλιέργειας των αναβαθμιδωμένων εκτάσεων με δοκιμαστική φύτευση αμπελώνα, εμπλουτισμό με μελισσοκομικά φυτά, αναβίωση της παραδοσιακής καλλιέργειας με σιτηρά προσαρμοσμένα στο σημερινό μικροκλίμα του νησιού και τέλος η δημιουργία φυτοφραγμάτων ανάσχεσης και συγκράτησης του νερού.
Από την μεριά του ο Υφυπουργό Προστασίας του Περιβάλλοντος κ. Γιώργος Αμυράς, εγγυήθηκε την αρωγή και συνεργασία του Υπουργείου Περιβάλλοντος με γνώμονα την συνέχιση και την βιώσιμη οραματική ανάπτυξη του 1st GR Eco island της Ελλάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

info@realvoice995.gr

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα