Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, στο Πρωινό Xpress: “Περιφερειακή συνείδηση θα πει το ένα νησί να χαίρεται για την επιτυχία του άλλου” (audio)

"Οι διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στα Δωδεκάνησα και στις Κυκλάδες, βαθμιαία ατονούν, για να αναδειχθεί μια ενιαία ισχυρή Περιφέρεια, το Νότιο Αιγαίο"

Ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, ήταν σήμερα προσκεκλημένος της εκπομπής Πρωινό Xpress του  Real Voice 99,5, με την Ρένα Παυλάκη.

Με αφορμή την χθεσινή απολογιστική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, για τα πεπραγμένα του 2022, η συζήτηση περιεστράφη γύρω από τους κομβικούς σταθμούς της 9ετούς παρουσίας της σημερινής Περιφερειακής Αρχής, υπό τον Γιώργο Χατζημάρκο, στα πράγματα του Νοτίου Αιγαίου, από τα τέλη του 2014 μέχρι σήμερα, περίοδο που σημαδεύτητκε από ιστορικών διαστάσεων αλλεπάλληλες κρίσεις και τις οποίες διαχειρίστηκε υποδειγματικά.

Μεταξύ των άλλων ο κ. Λεονταρίτης  τόνισε ότι ένα από τα μεγάλα επιτεύγματα της Περιφερειακής Αρχής είναι ότι κατάφερε να χτίσει στην πράξη περιφερειακή συνείδηση.  “Περιφερειακή συνείδηση θα πει το ένα νησί να χαίρεται για την επιτυχία του άλλου. Κι αυτό δεν αφορά μόνο εμάς τους αιρετούς, αλλά και τους νησιώτες. Οι διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στα Δωδεκάνησα και στις Κυκλάδες, βαθμιαία ατονούν, για να αναδειχθεί μια ενιαία ισχυρή Περιφέρεια, το Νότιο Αιγαίο”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, αναδεικνύοντας την μεγάλη αλλαγή νοοτροπίας στη διαχείριση των τοπικών ζητημάτων που πέτυχε να εμπεδώσει η σημερινή Περιφερειακή Αρχή, που ήταν και το μεγάλο της στοίχημα.

Ερωτηθείς αν μετά από τόσα χρόνια στην Περιφέρεια, έχει σκεφτεί να μεταπηδήσει στη Βουλή ή στον Δήμο, ο κ. Λεονταρίτης είπε ότι ουδέποτε πέρασε από το μυαλό του να φύγει από το πλευρό του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου.

“Ουδέποτε πέρασε από το μυαλό μου να φύγω από το πλευρό του Γιώργου Χατζημάρκου. Όταν ξεκινούσαμε το 2014, ο κόσμος μας ρωτούσε τι είναι η Περιφέρεια. Σήμερα, έχουμε καταφέρει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να είναι πρωταθλήτρια σε πολλούς τομείς και αυτό να αναγνωρίζεται τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στο εξωτερικό. Να είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση.  Να είναι πρω΄τη στην παραγωγή έργου, πρώτη στην απορρόφση πόρων, πρώτη στον τουρισμό, πρώτη στις καινοτόμες και οραματικές πρωτοβουλίες που αφορούν την βιωσιμότητα των νησιών μας. Είμαι πολύ υπερήφανος που  είμαι κι εγώ ένα κομμάτι αυτής της μεγάλης προσπάθειας  και προσφοράς στα νησιά μας. Για μένα, αυτή είναι η ουσία της πολιτικής. Δεν με ενδιαφέρει να με θυμάται ο κόσμος για τα αξιώματα, αλλά για το έργο μου”  δήλωσε ο κ. Λεονταρίτης.

Ακούστε τον εδώ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

info@realvoice995.gr

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα