Νομοθετική ρύθμιση για να μην επιβαρυνθούν οι ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων IX με πρόσθετα τέλη κυκλοφορίας ζητά ο Κόνσολας

Η έναρξη της τουριστικής περιόδου από τον Απρίλιο και όχι από το Μάιο, όπως έγινε πέρυσι, επιβάλλει την άμεση κατάθεση και ψήφιση νομοθετικής ρύθμισης, που θα διευκρινίζει ότι τα τέλη πληρώνονται αναλογικά με τον χρόνο κίνησης τον οχημάτων και ανάλογα  με την χρήση τους, προκειμένου οι ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων αυτοκινήτων να μην πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας και για τους 12 μήνες του χρόνου.

Αυτό είναι το περιεχόμενο της παρέμβασης του κ. Κόνσολα προς τον Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο.

Όπως είναι γνωστό, το μήνα Μάιο κάθε έτους προωθείται σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Αυτό συνέβη και πέρυσι, και επελέγη ο Μάιος για την κατάθεση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης, λόγω της καθυστερημένης έναρξης της τουριστικής περιόδου εξαιτίας της πανδημίας.

Φέτος, όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά, η έναρξη της τουριστικής περιόδου τοποθετείται νωρίτερα, αφού αναμένεται να ξεκινήσει τον Απρίλιο.

Για αυτό το λόγο, ο κ. Κόνσολα ζητά την άμεση κατάθεση και ψήφιση της νομοθετικής ρύθμισης, αφού αν υπάρξει καθυστέρηση και οι ιδιοκτήτες rent a car θέσουν σε κυκλοφορία τα οχήματα τους μέσα στον Απρίλιο χωρίς να έχει ψηφιστεί η νομοθετική ρύθμιση για την αναλογική πληρωμή τελών, θα υποχρεωθούν να καταβάλουν τέλη κυκλοφορίας για όλο το χρόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα