Νίκος Γερονικόλας: Να καταγραφούν και να στηριχθούν χωρίς καθυστέρηση οι πυρόπληκτες οικογένειες της Ρόδου με παιδιά που πέτυχαν ή ήδη φοιτούν στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εισαγωγής των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έρχεται σε μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή για τη Ρόδο και κυρίως για τους γονείς που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά.

Ασφαλώς η ευχή όλων επικεντρώνεται στην καλή σταδιοδρομία, ωστόσο δεν μπορεί να παραβλεφθεί το γεγονός ότι μεταξύ των επιτυχόντων και των επιτυχουσών, υπάρχουν παιδιά οικογενειών που έχασαν αυτές τις μέρες κάθε οικονομικό πόρο διαβίωσης και αυτό θα σταθεί εμπόδιο στην εκκίνηση των σπουδών τους.

Προφανώς, το ίδιο ισχύει για τις πληγείσες οικογένειες με παιδιά – ήδη φοιτητές στα πανεπιστήμια.

«Οφείλει το κράτος να κινηθεί άμεσα, χωρίς ούτε μια μέρα καθυστέρηση, στην κατά προτεραιότητα καταγραφή των πυρόπληκτων οικογενειών με παιδιά που πέτυχαν εισαγωγή στα πανεπιστήμια, όπως και με παιδιά που ήδη σπουδάζουν μακριά από το νησί μας» δήλωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ρόδου Νίκος Γερονικόλας και τόνισε:

«Η άμεση καταγραφή, θα οδηγήσει στην άμεση εφαρμογή μέτρων στήριξης, με τρόπο ώστε η καταστροφική πυρκαγιά και η απώλεια των εισοδημάτων των γονέων, να μη σταθεί εμπόδιο στην εξέλιξη των παιδιών που τώρα εισάγονται, είτε ήδη σπουδάζουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση».

Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και ασφυκτικά πιεστικό για μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας στη Ρόδο (όπως και στις υπόλοιπες πυρόπληκτες περιοχές της Ελλάδας). Οι πληγείσες οικογένειες τώρα θα αναζητήσουν σπίτι για τους σπουδαστές τους, θα πρέπει να στήσουν από το μηδέν ολόκληρο νοικοκυριό. Οι οικογένειες αυτές, όπως και οι οικογένειες με φοιτητές από τα προηγούμενα εξάμηνα, δεν έχουν χρονικό περιθώριο αναμονής. Οφείλουμε να πιέσουμε το υπεύθυνο κράτος να προχωρήσει κατά προτεραιότητα, χωρίς γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, σε αποφάσεις για τη στήριξή τους.

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα