Νέα πυρά του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων εναντίον της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου

Πυρά εναντίον της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου εξαπολύει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Ξ/Υ Ρόδου, υποστηρίζοντας ότι μέσα σε ένα διήμερο έχουν φθάσει 100 και πλέον επιστολές οι οποίες τους κοινοποιούν την μη επαναπρόσληψη συναδέρφων τους σε ξενοδοχεία για την επερχόμενη τουριστική σεζόν.

Αναλυτικά αναφέρουν:

Κυριακή άνοιξε η σεζόν και ήδη ξεκίνησαν τα πρώτα κανόνια. Μέσα σε ένα διήμερο στο σωματείο μας έχουν φθάσει 100 και πλέον επιστολές οι οποίες μας κοινοποιούν την μη επαναπρόσληψη συναδέρφων μας  σε ξενοδοχεία για την επερχόμενη τουριστική σεζόν. Η Ένωση ξενοδόχων, δεν ήταν αυτή που τις προηγούμενες μέρες μας είχε ζαλίσει με την δήθεν τεράστια έλλειψη προσωπικού;

Κύριοι, έλλειψη και απολύσεις δεν πάνε μαζί, εκτός και αν οι απολύσεις αυτές είναι μέρος και προαπαιτούμενο της έλλειψης η οποία αυτομάτως καθίσταται πλαστή και κυβδηλη. Θα αναρωτηθεί εύλογα ο οποιοσδήποτε γιατί ζούμε αυτό το θέατρο του παραλόγου; Είναι πολύ απλό … πρέπει να προβάλουμε μια κρίση αφού έχουμε ήδη έτοιμη την λύση, που δεν είναι άλλη από το φθηνό εργατικό δυναμικό από τρίτες χώρες (Πακιστάν Μπαγκλαντές) και μάλιστα με τις ευλογίες της ελληνικής κυβέρνησης μέσω διακρατικών συμφωνιών.

Η τοπική Ένωση ξενοδόχων Ρόδου σαν καλά ‘’παιδάκια’’ που είναι και κάτω από τις διδαχές του αρχιπροπαγανδιστη προέδρου της ΠΟΞ Τάσιου ανέλαβε τον ρόλο αυτό και αθόρυβα προσπαθεί να πετύχει την εκκαθάριση του εργατικού δυναμικού του νησιού ώστε να προχωρήσουν τα πλάνα όλων αυτών.

ΝΤΡΟΠΗ… μόνο αυτό έχουμε να σας πούμε! Στην χειρότερη ιστορικά περίοδο για τους ξενοδοχοϋπάλληλους της περιοχής μας να προσπαθείτε να παίξετε ένα τέτοιο παιχνίδι στις πλάτες μας. Αν δεν έχετε καταλάβει σε τι κατάσταση βρίσκονται πλέον οι συντοπίτες σας ξενοδοχοϋπάλληλοι είστε εκτός πραγματικότητας. Αν πάλι το έχετε καταλάβει τότε είστε ασυνείδητοι, εγωιστές και ναρκισιστές.

Σας δηλώνουμε ότι δεν θα ανεχτούμε τέτοιες συμπεριφορές  και ζητάμε την επαναπρόσληψη όλων όσων έχουν προχωρήσει σε αίτηση μέσω του σωματείου. Σας καλούμε να αφήσετε πίσω όλα τα πλάνα για φτηνό εργατικό δυναμικό και να ανακαλέσετε άμεσα τις απολύσεις τις οποίες έχετε η διατίθεται να πραγματοποιήσετε. Καλούμε όποιον εργαζόμενο νοιώσει οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά στο χώρο εργασίας να επικοινωνεί άμεσα με το Σωματείο.

ΥΓ1. Ακόμη περιμένουμε απάντηση από την Ένωση ξενοδόχων Ρόδου και τον πρόεδρο της Μανώλη Μαρκόπουλο σχετικά με τα θέματα που τέθηκαν με προηγούμενο δελτίο τύπου του σωματείου.

ΥΓ2. Στο παρελθόν η Ε.Ξ.Ρ. παρά τις οποίες διαφωνίες με το σωματείο, είχε μια πιο ανθρώπινη προσέγγιση ειδικά σε θέματα που αφορούσαν την τοπική κοινωνία. Με την αλλαγή σκυτάλης και την ανάληψη καθηκόντων από την νέα γενιά το κλίμα αυτό έχει αλλάξει. Προσπαθήστε λίγο παραπάνω όλοι εσείς να μάθετε κάτι παραπάνω από τις προηγούμενες γενιές και αγαπήσετε και εσείς λίγο τον τόπο σας όπως έκαναν οι γονείς σας.

ΥΓ3. Μήπως το μέλος της διοίκησης σας που διατυμπανίζει ακόμη ότι είναι πολλά τα 1100 ευρώ το μήνα για εργαζόμενο αφού ούτε ο ίδιος με πέντε ξενοδοχεία δεν βγάζει τόσα, θέλει καμία βοήθεια με την ακρίβεια και την αύξηση του ρεύματος αφού δεν βγαίνει όπως χαρακτηριστικά λέει…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα