“Νέα Αριστερά” για την σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων στην Νίσυρο

Η Νέα Αριστερά Δωδεκανήσου στέκεται στο πλευρό των θυμάτων και απαιτεί δικαιοσύνη

Ένα 12 χρονο παιδί κατάγγειλε σεξουαλική παρενόχληση στο νησί της Νισύρου με αποτέλεσμα για άλλη μια φορά να αποκαλυφθεί η υποκρισία και η έλλειψη κάθε συντονισμού της κυβέρνησης στα μείζονα θέμα σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης ανηλίκων. Αποκαλύφθηκε για άλλη μια φορά, πως όντας από τη βάση της κοινωνίας, εάν είσαι φτωχός και μετανάστης το κράτος δεν είναι εκεί για εσένα.

Το περιστατικό του αλλοδαπού πατέρα στη Νίσυρο που κατάγγειλε τη σεξουαλική παρενόχληση του ίδιου του ανήλικου παιδιού του στην Αστυνομία, για να βρεθεί κρατούμενος υπό απέλαση για χαρτιά, είναι ένα ακόμη επεισόδιο αστυνομικής βαρβαρότητας απέναντι σε ανθρώπους που ζητούν προστασία από την Αστυνομία.

Ο αλλοδαπός πατέρας αναγκάστηκε να πάει με το παιδί του από τη Νίσυρο στην Κω για να καταγγείλει το συμβάν, καθώς το τοπικό αστυνομικό τμήμα έδινε προτεραιότητα στο να μην προκληθεί αναστάτωση στο νησί.

Κατά την επιστροφή του όμως από την Κω στη Νίσυρο συνελήφθη και κρατήθηκε στο Αστυνομικό τμήμα, καθώς δεν διέθετε άδεια διαμονής, ξεσηκώνοντας έτσι δίκαιες αντιδράσεις από όλη την τοπική κοινωνία Μπροστά στις αντιδράσεις αυτές, η Αστυνομία χορήγησε προθεσμία 25 ημερών τακτοποίησης των εκκρεμοτήτων του.

Είναι ακόμη ένα επεισόδιο βαρβαρότητας απέναντι σε ανθρώπους χωρίς χαρτιά που βρίσκονται και εργάζονται στη χώρα και μάλιστα ακόμη και όταν τα παιδιά τους, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση, φοιτούν σε Ελληνικά σχολεία.

Παράλληλα ο φερόμενος θύτης, αρχαιοφύλακας του αρχαιολογικού μουσείου Νισύρου για τον οποίο μάλιστα αυξάνονται οι καταγγελίες παιδιών εναντίον του, πήγε ανενόχλητος στην εφορία Δωδεκανήσου για να πάρει το υπόλοιπο της άδειάς του και για να καταθέσει αίτημα συνταξιοδότησής του. Το Υπουργείο Πολιτισμού διά της κ. Μενδώνη παριστάνει ότι δεν ξέρει τίποτα, μιας και ο συγκεκριμένος υπάλληλος πολιτεύεται με τον αγαπητό συνδικαλιστή της Υπουργό Πολιτισμού, κ. Τσακοπιάκο, κατηγορούμενο σε βαθμό κακουργήματος για το σκάνδαλο του αμαρτωλού Ταμείου Αλληβοήθειας του Υπουργείου Πολιτισμού.

Πολλά είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν από το περιστατικό αυτό:

· Δεν θα έπρεπε να προστατευτεί αμέσως το παιδί από το Υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής και να δοθεί άμεση οικονομική βοήθεια στην οικογένεια και ψυχοκοινωνική στήριξη το παιδί και το οικογενειακό του περιβάλλον ώστε να αισθανθεί ασφαλές; Αντί αυτού, συνδράμει το Χαμόγελο του Παιδιού.

 

· Θα προστατευτεί ο καταγγέλλων πατέρας και η μητέρα από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη;

· Θα προστατεύσει επιτέλους η Αστυνομία τον κάθε πολίτη, αλλοδαπό και ημεδαπό, που απευθύνεται για προστασία σε αυτήν;

· Θα σταματήσει η αυτόματη κράτηση όποιου αλλοδαπού στερείται χαρτιά και η θέση αυτού σε διαδικασία απέλασης, ανεξάρτητα από τυχόν αντίθετους λόγους που επιτάσσουν την τακτοποίηση της παραμονής του στη χώρα;

· Θα χορηγηθεί άδεια διαμονής στον πατέρα ως ουσιώδης μάρτυρας εγκληματικής πράξης από τον αρμόδιο Υπουργό;

Η Νέα Αριστερά Δωδεκανήσου στέκεται στο πλευρό των θυμάτων και απαιτεί δικαιοσύνη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα