Ν. Τσουκαλάς στον RV: Σε ακίνητα στην Αθήνα, ιδιοκτησίας της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, η διαμονή καρκινοπαθών για το διάστημα των ακτινοπεραπειών τους (audio)

Ικανοποιείται άμεσα το αίτημα του Συλλόγου Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου στον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο

Αύριο (Πέμπτη) θα συνεδριάσει στη Ρόδο το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου και ανάμεσα στα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι η  εξέταση του αιτήματος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου για υποστήριξη της διαμονής τους στην Αθήνα κατά την διάρκεια των θεραπειών, με εισηγητή τον Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας Νίκο Τσουκαλά, για την εκμίσθωση με υποτυπώδες ποσό διαμερισμάτων στην Αγία Παρασκευή στην Αθήνα, τα οποία ανήκουν στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ώστε να λυθεί το πρόβλημα της στέγασης για τους ανθρώπους αυτούς που αναγκάζονται να μένουν στην πρωτεύουσα ενάμιση μήνα περίπου για τις θεραπείες τους, με ένα μεγάλο κόστος.

  • Της Νατάσας Παμπρή

Ο κ. Τσουκαλάς ανέφερε μιλώντας στον Real Voice και τη Ρένα Παυλάκη:

Πρόσφατα είχε γίνει μία Ημερίδα ενημέρωσης για τους ανθρώπους που πάσχουν από καρκίνο και σχετικά με τις ακτινοθεραπείες εδώ στη Ρόδο, στην οποία ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι θα μπορέσει η Περιφέρεια να βοηθήσει τους καρκινοπαθείς όσον αφορά την διαμονή τους στην Αθήνα τουλάχιστον στο αστικό κέντρο, όπου πηγαίνουν οι περισσότεροι για τις ακτινοθεραπείες τους και όπως γνωρίζουν οι περισσότεροι είναι ότι μπορεί κάποιος να μείνει και ενάμιση μήνα, 40 ημέρες περίπου, σε ένα μέρος με τον συνοδό του, οπότε καταλαβαίνετε ότι για πάρα πολλές οικογένειες σε οικονομικό επίπεδο πρωτίστως είναι δυσβάσταχτο και μετά έρχεται και το ψυχολογικό κομμάτι και τα προβλήματα εν συνεχεία.

Μετά την τοποθέτηση του κ. Χατζημάρκου γνωρίζαμε εμείς κάπως ότι θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε αλλά βλέπετε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα δύο-τριών εβδομάδων συνεργάτες του περιφερειάρχη μαζί μας και με τον σύλλογο των καρκινοπαθών προσπαθήσαμε να βρούμε την οδό αυτήν τη νόμιμη διότι υπάρχουν κάποιες ιδιοκτησίες σπιτιών τις οποίες έχουμε ως Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στην Αθήνα είναι 4 διαμερίσματα εκ των οποίων τα δύο ήδη τα εκμισθώνει η Περιφέρεια εδώ και πάρα πολλά χρόνια σε κάποιους υπερήλικες συντοπίτες μας, οπότε υπάρχουν και για κάποιες δεκαετίες δύο κενά διαμερίσματα περίπου των 60 τετραγωνικών μέτρων το καθένα 57 και 59 τ.μ. τα οποία αυτά θα μπορέσουμε να τα χρησιμοποιήσουμε και να τα διαθέσουμε στο Σύλλογο Καρκινοπαθών ζητήσαμε λοιπόν επισήμως από την κυρία Κρητικού να μας υποβάλλει ένα αίτημα που να ζητάει τη στήριξη της Περιφέρειας. Εμείς με βάση αυτές τις ιδιοκτησίες ψάξαμε το νομικό πλαίσιο που μπορούμε να το κάνουμε.

Ο κ. Τσουκαλάς πρόσθεσε μάλιστα ότι “ο πρώτος βαθμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι στην ουσία πιο κοντά στον πολίτη σε θέματα καθημερινότητας, ο Β’ βαθμός η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι καθαρά πιο πολιτικό όργανο. Καθορίζει πολιτικές για τον τόπο, μη έχοντας όμως την ευθύνη της καθημερινότητας σε ένα τόσο μεγάλο βαθμό.

Τέλος για το Ακτινοθεραπευτικό Κέντρο στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Νίκος Τσουκαλάς, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι “Από τον πρωθυπουργό μέχρι τους υπουργούς και υφυπουργούς έχουν πάρει θέση και έχουν δώσει την συγκατάθεσή και την ώθηση ούτως ώστε να γίνει αυτό το μεγάλο έργο, όπως και θα γίνει.

ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα