Ν. Σαντορινιός: Αναγκαιότητα για λειτουργία πύλης εισόδου στο Καστελλόριζο

Μετά από επικοινωνία και συνεργασία με την Δημοτική Σύμβουλο Μεγίστης, Μαρία Κοκκάλα, ερώτηση προς τα Υπουργεία Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Οικονομικών, Προστασίας του Πολίτη, Εξωτερικών και Τουρισμού κατέθεσε σήμερα ο Νεκτάριος Σαντορινιός σχετικά με την ανάγκη λειτουργίας Πύλης Εισόδου στο νησί.

Στην ερώτηση, η οποία και συνυπογράφεται από την Τομεάρχη Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου, ο βουλευτής Δωδεκανήσου σημειώνει πως η λειτουργία των Πυλών Εισόδου αποδεδειγμένα διαδραματίζει σημαίνοντα ρόλο στην ενίσχυση της τουριστική κίνησης, στην ανάπτυξη της κρουαζιέρας αλλά και στην γενικότερη προσέλκυση επισκεπτών από χώρες εκτός ΕΕ. Ειδικά τα Δωδεκάνησα, λόγω της στρατηγικής τους θέσης και της δυναμικής ομορφιάς τους, απορροφούν μεγάλο μέρος επισκεπτών από χώρες εκτός Σένγκεν, γεγονός που συμβάλλει στην αύξηση των εσόδων των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών. Όμως το ερώτημα, τονίζει ο Νεκτάριος Σαντορινιός, παραμένει, αν προς την κατεύθυνση της τόνωσης του ελληνικού τουρισμού και της προσέλκυσης νέων αφίξεων, οι μέχρι τώρα Πύλες Εισόδου που λειτουργούν στα Δωδεκάνησα (στα λιμάνια Λέρου και Καλύμνου καθώς και στον αερολιμένα Καρπάθου) επαρκούν.

Όπως υπογραμμίζεται, πολλά νησιά διαθέτουν ήδη τις απαραίτητες προϋποθέσεις και υποδομές, ώστε άμεσα να μπορεί να λειτουργήσει και σε αυτά Πύλη Εισόδου, ενόψει μάλιστα της προσεχούς τουριστικής σεζόν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα σημειώνει ο βουλευτής, το νησί του Καστελορίζου που ξεχωρίζει σε επισκεψιμότητα λόγω των ιδιαίτερων φυσικών χαρακτηριστικών του και θεωρείται ιδανικός προορισμός διακοπών για πολλούς τουρίστες. Στο Καστελόριζο λειτουργούν ήδη στελεχωμένες υπηρεσίες Λιμεναρχείου, Αστυνομικού Τμήματος αλλά και Τελωνείου, προϋποθέσεις που θεωρούνται απαραίτητες για την λειτουργία των Πύλης. Παρά ταύτα, μέχρι σήμερα δεν έχει ενταχθεί η απόφαση για τοπική έναρξη λειτουργίας Πύλης Εισόδου στο λιμάνι του Καστελόριζου, στον γενικότερο σχεδιασμό πολιτικών για την τόνωση της τουριστικής κίνησης.

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός σημειώνει πως η υλοποίηση μιας τέτοιας απόφασης θα άνοιγε τον δρόμο για την αύξηση του αριθμού των επισκεπτών στο όμορφο νησί του Καστελόριζου, ενώ θα έδινε περισσότερες ευκαιρίες και δυνατότητες τοπικής ανάπτυξης, καθώς οι Πύλες Εισόδου είναι κομβικό κλειδί για το «άνοιγμα» των νησιών μας σε νέες τουριστικές αγορές και δραστηριότητες,

Τέλος, ζητάει απαντήσεις από τα αρμόδια Υπουργεία σχετικά με το ποιος είναι ο σχεδιασμός για την έναρξη λειτουργίας Πύλης Εισόδου στο λιμάνι του Καστελόριζου, τι χρονοδιάγραμμα δίνεται ώστε να είναι σε λειτουργία μέχρι την έναρξη της φετινής τουριστικής σεζόν και το αν προτίθενται τα Υπουργεία να ενισχύσουν τις τοπικές υπηρεσίες με επιπλέον προσωπικό ώστε να είναι πλήρως λειτουργική. Ενώ ρωτάει ποιος ο χρονικός σχεδιασμός για την υπογραφή και έκδοση της σχετικής ΚΥΑ περί λειτουργίας των υπαρχουσών Πυλών Εισόδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα