Ν. Μουστακέλλης στον RV: «Η Μαλώνα μπήκε στον χάρτη της Ρόδου, ενώ ήταν ξεγραμμένη εδώ και 10 χρόνια»

Για το μείζον πρόβλημα της άρδευσης στη Μαλώνα και όχι μόνο μίλησε στον Real Voice 99.5, ο Κοινοτάρχης της περιοχής κ. Νεκτάριος Μουστακέλλης.

Ο ίδιος φιλοξενήθηκε στην «Ανοιχτή Γραμμή» με την Δέσποινα Κουλούμπρη και αναφέρθηκε εκτενώς στα προβλήματα που υπήρξαν, αλλά και στην επίλυση τους χάρη στην εξαιρετική συνεργασία με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΡ, την ανομβρία, τις νέες γεωτρήσεις που ανοίχθηκαν, την ανάπλαση στην πλατεία του χωριού και την προσπάθεια να υπάρξει περαιτέρω ανάπτυξη στο Χαράκι.

Ο κ. Μουστακέλλης σημείωσε καταρχάς: «Όταν βγήκαν κάποιοι λογαριασμοί για παραγωγούς στην Μαλώνα ύψους 2.000 – 3.000 ευρώ για την τελευταία πενταετία, μιλήσαμε με τον κ. Τσίκκη στο τηλέφωνο. Τον παρακάλεσα αν μπορεί να γίνει μια έκπτωση στη Μαλώνα, διότι δεν ποτίζαμε κανονικά όλα αυτά τα χρόνια. Έτσι αποφασίστηκε να γίνει έκπτωση και να αποπληρωθούν σε δόσεις».

Αφού έδωσε αναλυτικά παραδείγματα , ανέφερε ακολούθως πως «υπάρχουν πέντε – έξι άνθρωποι που δεν θέλουν να πληρώσουν γιατί δεν ποτίζανε κανονικά».

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Μαλώνας υποστήριξε επίσης ότι «το 2019 όταν συνέβη η μεγαλύτερη πλημμύρα των τελευταίων ετών, καταστράφηκαν 4.000 μέτρα αγωγού που φέρνει το νερό από την γεώτρηση στις δεξαμενές του ποτίσματος. Αυτούς βέβαια τους αντικαταστήσαμε. Εκατοντάδες μέτρα υδραύλακες είχαν καταστραφεί. Δώσαμε μάχη για να μπορέσουμε να ποτίσουμε εκείνη την χρονιά. Μόνο για τις χοντρές βλάβες η ΔΕΥΑΡ έδωσε 80.000 ευρώ και καταφέραμε και ποτίσαμε εκείνη την χρονιά».

Σε ό,τι αφορά την ανομβρία εξήγησε: «Το 2021 ήταν χρονιά ανομβρίας. Αξιοποιήσαμε τα νερά του ποταμού Χα και τις πηγές του Κόκκινου Νερού και καταφέραμε να κάνουμε τα ίδια ποτίσματα όπως άλλες χρονιές. Ανοίξαμε και δύο γεωτρήσεις. Η μια που θα εξυπηρετούσε πάρα πολύ δεν είχε νερό, η δεύτερη είχε επιτυχία αλλά δεν προλάβαμε να τη συνδέσουμε στο δίκτυο».

Αποκάλυψε μάλιστα και μια συνομιλία που είχε πέρσι με τον δήμαρχο κ. Καμπουράκη, ώστε βρέθηκαν μια ανάσα από το να ξεραθούν δεκάδες δέντρα: «Όταν άλλαξε η διοίκηση της ΔΕΥΑΡ δεν έγινε η σύνδεση. Εκεί είναι που έχει ο κόσμος δίκιο, γιατί δεν υπήρξε συνεννόηση για την αρδευτική περίοδο 2022. Έκαναν αυτά που ήθελαν αυτοί. Έβαλαν υδρονομείς εντελώς άσχετους, με αποτέλεσμα να κάνουμε την χειρότερη χρονιά. Παραιτήθηκε ο υδρονομέας γιατί έλεγε ότι εγώ δεν μπορώ να δουλεύω μόνος μου και οι άλλοι να κάθονται με τα σκαρπίνια και να μην δουλεύουν καθόλου! Επικοινώνησα με τον δήμαρχο και του είπα ότι φέτος θα ξεραθούν δέντρα στη Μαλώνα! Μου είπε “πρόεδρε κακός δεν με ενημέρωσες νωρίτερα, θα κάνεις ότι είναι δυνατόν να μην ξεραθεί ούτε ένα δέντρο. Τα δέντρα αυτά έχουν αξία, είναι η ζωή των ανθρώπων και θα έχουν δίκιο αν φέρουν ένα ξεραμένο δέντρο να μας το χτυπήσουν στο κεφάλι!”».

 

Δεν παρέλειψε ο κ. Μουστακέλλης να αποδώσει τα του καίσαρος τω καίσαρι, για την συνεργασία με τον κ. Τσίκκη:

«Είμαστε τυχεροί που πλέον στην προεδρία της ΔΕΥΑΡ είναι ο κ. Τσίκκης. Ένας ικανός άνθρωπος, που έδειξε τις ικανότητές του και στη ΡΟΔΑ και συνεργαζόμαστε τέλεια. Ακούει, καταλαβαίνει και θέλει να βοηθήσει την Μαλώνα».

Για τις κινήσεις που έχουν γίνει ώστε να βελτιωθεί κι άλλο η κατάσταση υπογράμμισε ότι «ανοίξαμε δύο νέες γεωτρήσεις. Η μια ήταν βουλωμένη εδώ και 20 χρόνια! Ελπίζουμε μέχρι την αρχή της σεζόν να βάλουμε άλλες δύο γεωτρήσεις στην άρδευση».

Αναφορικά με την πλατεία του χωριού είπε:

«Η Μαλώνα μπήκε στον χάρτη του νησιού, ενώ ήταν ξεγραμμένη εδώ και 10 χρόνια. Η πλατεία ήταν παραμελημένη και με κινήσεις του προέδρου του Φυτωρίου κ. Μιχάλη Λουλούς, έγινε ένα κόσμημα, ένα στολίδι για το χωριό μας».

 

Τέλος δήλωσε αισιόδοξος ότι θα μπορέσουν να «ανοίξουν τον δρόμο» για επιπλέον οικοδόμηση στο Χαράκι: «Προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε το σχέδιο πόλεως στο Χαράκι, στην περιοχή Ζωγράφος, για να μπορέσει να οικοδομήσει ο κόσμος, ώστε να μπορέσουμε να φέρουμε την ανάπτυξη. Ήταν επτά χρόνια στα συρτάρια».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

info@realvoice995.gr

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα