Μήνυση κατ΄ αγνώστων για εμπρησμό από πρόθεση και απόπειρα ανθρωποκτονίας, καταθέτει ο Δήμαρχος Ρόδου Α. Καμπουράκης

Μήνυση κατ΄ αγνώστων για εμπρησμό από πρόθεση και απόπειρα ανθρωποκτονίας, καταθέτει ο Δήμαρχος Ρόδου Α. Καμπουράκης, με απόφασή του , για την πυρκαγιά που μαίνεται στο νησί της Ρόδου από τις 18:07:2023 έως και σήμερα

Η μήνυση θα υποβληθεί εκ μέρους του Δήμου Ρόδου, ενώπιον της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, από τον Δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη, σε συνεργασία με το δικηγορικό γραφείο του Δικηγόρου Αθηνών Αλεξίου Κούγια

 

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου του Δήμου, ο Δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Β. Καμπουράκης, αποφασίζει, να δοθεί εξουσιοδότηση στον δικηγόρο Αθηνών Αλέξιο Κούγια και τους συνεργάτες του δικηγορικού του γραφείου, όπως άμεσα επεξεργαστούν όλα τα συγκεντρωθέντα αποδεικτικά στοιχεία (βίντεο, μαρτυρικές καταθέσεις) και συντάξουν μηνυτήρια αναφορά, η οποία θα κατατεθεί εντός της εβδομάδος, ενώπιον της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για τα διαπραχθέντα από αγνώστους μέχρι στιγμής δράστες, αδικήματα του εμπρησμού, από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος για πράγματα και ανθρώπινες ζωές, αλλά και για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή με ενδεχόμενο δόλο εις βάρος των μονίμων κατοίκων των περιοχών, όπου οι εμπρηστές προκάλεσαν τις πυρκαγιές, αλλά και εις βάρος όλων των φιλοξενούμενων σε καταλύματα και ξενοδοχεία, οι οποίοι εάν δε λειτουργούσε ο αυτοδιοικητικός και ο κρατικός μηχανισμός, αλλά και ο ηρωισμός και η αλληλεγγύη των Ροδίων, θα είχαν χάσει τη ζωή τους.

 

Σύμφωνα με την Απόφαση 2385:

Ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης έχοντας υπ’ όψη τις διατάξεις του Ν.3852/2010 αποφασίζει την υποβολή μήνυσης κατ’ αγνώστων, για τα αδικήματα:

Α. του εκ προθέσεως εμπρησμού, από τον οποίο μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο και προκλήθηκε σημαντική βλάβη σε εγκαταστάσεις κοινής ωφέλειας (ά. 264 παρ. 1β, γ ΠΚ)

Β. του εκ προθέσεως εμπρησμού σε δάση, εκ του οποίου μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο και προκλήθηκε σημαντική βλάβη σε εγκαταστάσεις κοινής ωφέλειας ή η φωτιά εξαπλώθηκε σε μεγάλη έκταση ή είχε ως επακόλουθο σοβαρή ή ευρεία ρύπανση ή υποβάθμιση ή σοβαρή ή ευρεία οικολογική και περιβαλλοντική διατάραξη ή καταστροφή (ά. 265 παρ.1β,γ ΠΚ)

Γ. της απόπειρας ανθρωποκτονίας (με άμεσο ή ενδεχόμενο δόλο) κατά συρροή κατά των μονίμων κατοίκων της Ρόδου και των προσωρινά διαμενόντων στο νησί με οποιαδήποτε ιδιότητα (εποχιακά εργαζομένων, τουριστών, φιλοξενουμένων σε καταλύματα κλπ) στις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές (ά. 42 παρ. 1, 299 παρ.1 ΠΚ). Τα ως άνω αδικήματα έλαβαν χώρα μεταξύ των ημερομηνιών 18/07/2023 έως και σήμερα, για την πυρκαγιά που μαίνεται στο νησί της Ρόδου.

Η μήνυση θα υποβληθεί εκ μέρους του Δήμου Ρόδου, ενώπιον της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, από τον Δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη, σε συνεργασία με το δικηγορικό γραφείο του Δικηγόρου Αθηνών Αλεξίου Κούγια του Χρήστου (ΑΜ ΔΣΑ: 8846), ο οποίος δικηγόρος εξουσιοδοτείται με το παρόν για την σύνταξη, υπογραφή και κατάθεση της μηνύσεως, ενώπιον πάσης αρχής.

Ο Δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Β. Καμπουράκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα