Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου, 2023

99.5

LIVE

Μilliyet για τη φωτιά στη Ρόδο: «Στεκόμαστε δίπλα σου Ελλάδα»

H εφημερίδα σημειώνει τη βοήθεια που παρέχει η Τουρκία ως ανταπόδοση στην ελληνική συμπαράσταση μετά τους φονικούς σεισμούς του περασμένου Φεβρουαρίου στη χώρα

Mε πρωτοσέλιδο τίτλο: «To Nefes στην Ρόδο» η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Μilliyet, αναφέρεται στη βοήθεια που παρέχει η Τουρκία για την κατάσβεση της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Ρόδο. Ήδη από το Σάββατο το ελικόπτερο «Nefes» (=Aνάσα) και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη, συμμετέχουν στις επιχειρήσεις, συμβάλλοντας σημαντικά στις προσπάθειες κατάσβεσης. Να σημειωθεί πως το πυροσβεστικό ελικόπτερο T-70 «Νefes» κατασκευάστηκε από την Τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία με εθνικούς πόρους.

Σε πρωτοσέλιδο άρθρο επίσης, με τον ελληνικό τίτλο: «Στεκόμαστε δίπλα σου», η εφημερίδα σημειώνει τη βοήθεια που παρέχει η Τουρκία ως ανταπόδοση στην ελληνική συμπαράσταση μετά τους φονικούς σεισμούς του περασμένου Φεβρουαρίου στη χώρα. «Στεκόμαστε δίπλα σου με όλη μας την καρδιά, καθώς δεν ξεχνάμε πως οι Έλληνες μας βοήθησαν την πιο δύσκολη στιγμή» γράφει μεταξύ άλλων τον άρθρο της εφημερίδας.

milliyet-2

 

Μιλώντας στην Milliyet o Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στη Ρόδο Σαλίμ Κιρτζιαλαλί, αναφέρθηκε στις πυρκαγιές που μαίνονται στο νησί και την πετυχημένη επιχείρηση εκκένωσης που προχώρησαν οι ελληνικές Αρχές. Σύμφωνα με τον ίδιο όλοι οι Τούρκοι πολίτες απομακρύνθηκαν από το νησί, ενώ έκανε γνωστό πως : «τουρκικά αεροδρόμια έχουν ανοίξει για υποστήριξη».

Το δημοσίευμα σημειώνει τη συμμετοχή δύο τουρκικών πλοιαρίων, που εκτελούν δρομολόγια από τη Ρόδο προς τα απέναντι τουρκικά παράλια, στις επιχειρήσεις εκκένωσης. Οι καπετάνιοι Xακάν Ντουρτσάν και Αλί Οζέρ μίλησαν στην εφημερίδα για τα δραματικά γεγονότα και πως όλοι οι τουρίστες απομακρύνθηκαν με ασφάλεια.

Με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα επίσης η εφημερίδα Aksam, με τίτλο: «Διαφυγή από την Ρόδο», αναφέρεται διεξοδικά στις επιχειρήσεις εκκένωσης που λαμβάνουν μέρος στο νησί, τόσο για την κατάσβεση των πυρκαγιών όσο και για την ασφαλή απομάκρυνση ντόπιων και τουριστών από τα πύρινα μέτωπα.

protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα