Μέλη οργανωμένου κυκλώματος παράνομων μεταναστών από την Τουρκία, οι 4 διακινητές που συνελήφθησαν στην Κω

Συνελήφθη και πέμπτος, μέλος του κυκλώματος, ο ρόλος του οποίου φέρεται να ήταν η παραλαβή και η μεταφορά των μεταναστών σε safe houses, μετά την αποβίβαση τους στη Κω - Μετά την απολογία τους κρίθηκαν προφυλακιστέοι

Από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος έγινε γνωστό ότι αναφορικά με τη σύλληψη των τεσσάρων διακινητών το βράδυ της 3ης Ιανουαρίου στη θαλάσσια περιοχή “ΘΕΡΜΑ” της Κω, προέκυψε ότι αποτελούν μέλη οργανωμένου κυκλώματος παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών από την Τουρκία στη Κω, στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης από τη Λιμενική Αρχή Κω με τη συνδρομή στελεχών της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ.) σε συνεργασία ως προς την έρευνα με Ε.Υ.Π. και το κινητό Γραφείο Επιχειρήσεων (Mobile Office) της EUROPOL, από την οποία ζητήθηκε η συνδρομή της στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Επιχειρήσεων (ΕΣΕ).

Συγκεκριμένα, το ανωτέρω οργανωμένο κύκλωμα διαθέτει ταχύπλοα σκάφη μεγάλης ιπποδύναμης, με σκοπό την γρήγορη και ασφαλή μεταφορά των αλλοδαπών στις ακτές της Κω. Το κύκλωμα συνεργάζεται με διακινητές που διαμένουν στη Τουρκία στους οποίους οι ΠΕΠ κατέβαλλαν το ποσό των 3.500€ κατ’ άτομο για την εν λόγω μεταφορά τους.

Επιπρόσθετα συνελήφθη, έτερος αλλοδαπός, μέλος του κυκλώματος, ο ρόλος του οποίου φέρεται να ήταν η παραλαβή και η μεταφορά των αλλοδαπών σε safe houses, μετά την αποβίβαση των μεταναστών στη Κω.

Οι πέντε συλληφθέντες προσήχθησαν την 08.01.2023 ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω και τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για:

Συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό την παράνομη είσοδο και έξοδο αλλοδαπών από την χώρα» κατά παράβαση των άρθρων 187 Π.Κ και αρθ. 30 του Ν.4251/2014 «Κώδικας μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης και λοιπές διατάξεις», «έκθεση» άρθρο 306 Π.Κ., «κατ’ επάγγελμα τέλεση του εγκλήματος» άρθρο 13 παρ. στ Π.Κ. καθώς και του αρθ. 83 του Ν.3386/2005“ Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα” και μετά την απολογία τους κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Κω, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη επέκταση της δράσης των μελών της υπόψη εγκληματικής οργάνωσης και σε άλλες υποθέσεις, όπως επίσης και την συνεργασία τους με έτερα μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

info@realvoice995.gr

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα