Μεγάλη συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου

Χαιρετίζουμε όλες και όλους που συμμετείχαν στη μαζική και μαχητική απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο, ένα χρόνο μετά το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη. Το έγκλημα στα Τέμπη είναι το αποτέλεσμα των ιδιωτικοποιήσεων, της διάλυσης του κοινωνικού και δημόσιου χαρακτήρα των συγκοινωνιών και ευρύτερα όλου του δημόσιου τομέα. Η αποσιώπηση αυτού του εγκλήματος δίνει άλλοθι στην κυβέρνηση της ΝΔ για την φτωχοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων, την απαξίωση των υπηρεσιών μας, ώστε να προχωρήσει η λεηλασία της δημόσιας περιουσίας και του φυσικού περιβάλλοντος για τα κέρδη των λίγων.

Βασικά αιτήματα της χτεσινής απεργίας ήταν:

  • Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπισθεί στοιχειωδώς η ακρίβεια κι ο πληθωρισμός.
  • Επαναφορά εδώ και τώρα των δώρων
  • Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι κρίσιμοι δημόσιοι φορείς (υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, ασφάλιση κ.α) και να αναβαθμιστούν όλες οι αναγκαίες υποδομές.

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στην κινητοποίηση, που οργανώθηκε από το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου, και συμμετείχαν τα σωματεία του Δήμου Ρόδου, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρόδου, της Α΄ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, των ιδιωτικών υπαλλήλων Ρόδου, του συλλόγου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείο Ρόδου, του συλλόγου εργαζομένων της Περιφέρειας, τα σωματεία συνταξιούχων ΙΚΑ και Δημοσίου, το σωματείο εργαζομένων στα Δικαστήρια, η Οργάνωση Γυναικών Ρόδου, η Ένωση Γονέων Ρόδου και το κέντρο πρόληψης «Δίοδος».

Η απεργιακή συγκέντρωση ξεκίνησε στις 10.00 π.μ. στο κτίριο του εργατικού κέντρου Ρόδου με ομιλίες από εκπροσώπους όλων των σωματείων και ακολούθησε μεγάλη πορεία.

Στη συνέχεια ενώθηκε με την πορεία των μαθητών και φοιτητών με ιδιαίτερα αγωνιστικό παλμό μέσα και από τα συνθήματα, κατέληξε στο μπλόκο των αγροτών σε κλίμα ενθουσιασμού και θερμής υποδοχής, όπου ακολούθησαν ομιλίες εκπροσώπων των σωματείων, των φοιτητικών συλλόγων και των μαθητών.

Χθες αποδείχτηκε  πως η πραγματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της ΝΔ που για τα κέρδη των λίγων διαλύει τις ζωές των πολλών, είναι ο λαός και μπορεί να τσακίσει τις πολιτικές που ρημάζουν τις ζωές μας.

Χθες αποδείχθηκε πανελλαδικά πως με συλλογικές αποφάσεις εργαζομένων, αγροτών και νεολαίας για οργανωμένες κινητοποιήσεις μπορούμε να ανατρέψουμε τις κυβερνητικές πολιτικές και να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

 

Ο Πρόεδρος                          Ο Γ. Γραμματέας

Μουτσάκης Κώστας             Τζωρτζακάκης Γιώργος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα