Με τον Άκη Σκέρτσο συναντήθηκε ο Δήμαρχος Χάλκης για την επανακατοίκηση του παλαιού χωριού

Συνάντηση Δημάρχου Χάλκης κ. Φραγκάκη Ευάγγελου με τον Υπουργό Επικρατείας της Ελληνικής Κυβέρνησης κ. Άκη Σκέρτσο στο Μέγαρο Μαξίμου για το θέμα της επανακατοίκησης του Χωριού στην Χάλκη.

Στις 16 Φεβρουαρίου 2024, ο Δήμαρχος Χάλκης συναντήθηκε με τον κ. Άκη Σκέρτσο, Υπουργό Επικρατείας, για να συζητήσουν την πρωτοβουλία επανακατοίκησης του Χωριού της Χάλκης μετά τον Στρατηγικό Σχεδιασμό της Deloitte Ελλάδας μέσω της AXION HELLAS.

Η ανάπτυξη ενός στρατηγικού σχεδίου, η προσέλκυση νέων κατοίκων, ιδιαίτερα νέων οικογενειών και επιχειρηματιών και η ανάδειξη της Χάλκης ως πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης, είναι οι άμεσοι στόχοι αυτού του οραματικού έργου.
Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν οι προκλήσεις που σχετίζονται με αυτό το έργο, όπως η έλλειψη υποδομών και η απομόνωση του νησιού, οι δυνατότητες που προσφέρει η Χάλκη, όπως η φυσική ομορφιά, η πλούσια ιστορία και η αυθεντική ατμόσφαιρα καθώς και ο εξαιρετικά σημαντικός ρόλος της Deloitte Ελλάδας στην παροχή τεχνογνωσίας και υποστήριξης για την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδίου.
Η επανακατοίκηση του Χωριού της Χάλκης αποτελεί ένα σημαντικό εγχείρημα με πολλαπλά οφέλη για το νησί. Μπορεί να συμβάλει στην αναζωογόνηση της τοπικής οικονομίας, στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης.
Ο Δήμαρχος Χάλκης ευχαρίστησε τον κ. Άκη Σκέρτσο για το ενδιαφέρον του για την Χάλκη και για τη δέσμευσή του να υποστηρίξει την επανακατοίκηση του Χωριού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα