Με πρωτοβουλία Κόνσολα έρχεται προς συζήτηση το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής

Το δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα και οι επιπτώσεις του σε κάθε ελληνική περιφέρεια, θα απασχολήσουν την Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής με πρωτοβουλία και πρόταση που κατέθεσε χθες ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, Μάνος Κόνσολας.

Όπως είπε ο κ. Κόνσολας, μιλώντας στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής, η δημογραφική γήρανση, ως πρόβλημα, επηρεάζει όλες τις περιφέρειες της χώρας, όμως, οι επιπτώσεις της είναι διαφορετικές και εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες, όπως είναι η ένταση και η ταχύτητα με την οποία εξελίσσεται αλλά και οι τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας που επηρεάζει.

Επεσήμανε, μάλιστα, ότι η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης  για την οποία όλες οι μελέτες, οι εκτιμήσεις και τα στοιχεία προβλέπουν μείωση του πληθυσμού.

Μάλιστα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατατάσσει την Ελλάδα στην ομάδα των κρατών που θα δουν μεγάλες μειώσεις  της τάξεως του 21% έως 27% στον πληθυσμό τους.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις το 2070 θα κατοικούν στην Ελλάδα μόλις 8,5 εκατ. άνθρωποι και το 70% από αυτούς θα είναι ηλικιωμένοι.

Ο κ. Κόνσολας πρότεινε να συζητηθούν όλα τα διαθέσιμα στοιχεία με τη συνδρομή της ΕΛΣΤΑΤ, ειδικών ερευνητών και επιστημόνων  σε ειδική συνεδρίαση   με την παρουσία υπουργών, προκειμένου να διαμορφωθούν προτάσεις και πολιτικές  για την ανάσχεση του δημογραφικού προβλήματος.

Όπως ανέφερε ο Μάνος Κόνσολας: «το κορυφαίο πρόβλημα της χώρας είναι το δημογραφικό. Η σταδιακή μετατροπή της Ελλάδας σε μια χώρα γερόντων απειλεί την επιβίωση μας ως Έθνος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα