Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, 2023

99.5

LIVE

Με πρόταση του Γ. Χατζημάρκου, η Περιφέρεια υιοθετεί τα παιδιά της οικογένειας Χατζηνικόλα, μέχρι τα 18 τους χρόνια, με 24.000 ευρώ ετησίως (audio)

Ανεξαρτήτως του ιατροδικαστικού πορίσματος για τα αίτια του θανάτου του 39χρονου πατέρα δύο παιδιών, όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, που ζήτησε και πήρε την ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Με το ποσό των 2.000 ευρώ μηνιαίως, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα στηρίξει οικονομικά την οικογένεια του 39χρονου Γεωργίου Χατζηνικόλα από τον Αρχάγγελο, ο οποίος απεβίωσε χθες στο Νοσοκομείο της Ρόδου, όπου νοσηλευόταν.

Ο άτυχος 39χρονος, ο οποίος είχε λάβει μέρος ως εθελοντής στην προσπάθεια κατάσβεσης της μεγάλης δασικής πυρκαγιάς της Ρόδου, ήταν πατέρας δύο παιδιών, 5 και 9 ετών, τα οποία η Περιφέρεια υιοθετεί, μέχρι να συμπληρώσουν το 18ο έτος της ηλικίας τους, με το ποσό των 24.000 ευρώ ετησίως.

Την πρόταση έφερε στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος ζήτησε και έλαβε την ομόφωνη απόφαση του σώματος και μάλιστα, όπως διευκρίνισε, ανεξαρτήτως του περιεχομένου του ιατροδικαστικού πορίσματος, που θα ρίξει φως τα ακριβή αίτια του θανάτου του 39χρονου.

«Εγώ δεν γνωρίζω το πόρισμα των ιατροδικαστών, για τους λόγους που έχασε τη ζωή του ο συμπολίτης μας. Και σας λέω ότι δεν με ενδιαφέρει. Εγώ θέλω, τα δύο παιδιά του, 5 και 9 ετών, να τα αναλάβουμε μέχρι την ηλικία των 18 ετών. Να αναλάβουμε, η οικογένεια να έχει ένα εισόδημα, ώστε να μπορέσει να συντηρήσει αυτά τα δύο παιδιά. Τουλάχιστον 2000 ευρώ τον μήνα, για να μπορέσει αυτή η δυστυχής μητέρα που έχασε τον σύζυγό της, να μεγαλώσει τα δύο μικρά παιδιά της», ανέφερε ο Περιφερειάρχης, με το Περιφερειακό Συμβούλιο να κάνει ομόφωνα δεκτή την πρότασή του.

 

Σημειώνεται ότι η σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ξεκίνησε αργά το μεσημέρι, με την τήρηση ενός λεπτού σιγής, στη μνήμη των πεσόντων σμηναγών στην πυρκαγιά της Καρύστου καθώς και του  Γεωργίου Χατζηνικόλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα