Με όπλο το 40,8% η ΝΔ ξεκινά τη μάχη των εκλογών της 25ης Ιουνίου -Νέες περιοδείες Μητσοτάκη

Το βλέμμα στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση στρέφει πλέον ο Κυριάκος Μητσοτάκης με στόχο η Νέα Δημοκρατία να διατηρήσει ή ακόμα και να αυξήσει το ποσοστό που έλαβε την Κυριακή και σε περιβάλλον ενισχυμένης αναλογικής να σχηματίσει μία ισχυρή, αυτοδύναμη κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Από μόνη της η επίσπευση των δεύτερων εκλογών κατά μία εβδομάδα αποτυπώνει την πρόθεση του πρωθυπουργού να κεφαλαιοποιήσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα τον εκλογικό θρίαμβο της 21ης Μαΐου και να αποφύγει την αποσυσπείρωση των ψηφοφόρων στο διάστημα που θα μεσολαβήσει.

Μήνυμα Μητσοτάκη σε στελέχη της ΝΔ: Μηδενική ανοχή σε φαινόμενα έπαρσης και αλαζονείας

Το 40,8% που συγκέντρωσε στην κάλπη της απλής αναλογικής και η μεγαλειώδης νίκη έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 21 μονάδες διαφορά έχουν ανεβάσει τον πήχη για την κεντροδεξιά παράταξη που καλείται να διαχειριστεί το μέγεθος αυτού του θριάμβου. Το μήνυμα του κ. Μητσοτάκη προς τα στελέχη, τους βουλευτές και τους πολιτευτές του κόμματος για μηδενική ανοχή σε φαινόμενα έπαρσης και αλαζονείας δεν χωρά αμφισβήτησης με τον ίδιο να καθιστά σαφές ότι δεν θα δείξει καμία ανοχή σε τέτοιες συμπεριφορές. Γνωρίζει πολύ καλά, όπως σημειώνουν συνομιλητές του, ότι οι πολίτες δεν συγχωρούν τέτοια φαινόμενα και δεν θέλει σε καμία περίπτωση να διαρραγεί η σχέση «εμπιστοσύνης και αλήθειας» που έχει χτίσει με τους πολίτες. «Κρατάμε χαμηλά την μπάλα και συνεχίζουμε να δουλεύουμε σκληρά για τις λύσεις που προτείνουμε μέσα από το πρόγραμμα μας», σημειώνει με έμφαση πολύπειρο στέλεχος που βρίσκεται κοντά στον πρωθυπουργό.

Ο Μητσοτάκης δεν θέλει να πέσει στη παγίδα του εφησυχασμού

Η δεύτερη παγίδα που θέλει να αποφύγει ο κ. Μητσοτάκης είναι ο εφησυχασμός που μπορεί αναμφίβολα να δημιουργήσει το αποτέλεσμα της Κυριακής. Διότι, σε μία εκλογική αναμέτρηση που θα διεξαχθεί εν μέσω θέρους, ορισμένοι ψηφοφόροι που βλέπουν ότι είναι δεδομένη η νίκη της ΝΔ μπορεί να απέχουν κάνοντας διακοπές την ημέρα των εκλογών. Επίσης, κεντρώοι ψηφοφόροι που εκτιμούν ότι η βαριά ήττα του ΣΥΡΙΖΑ απενεργοποίησε τους όποιους κινδύνους οι ίδιοι διέβλεπαν από την επαναφορά του στην εξουσία μπορεί να στραφούν αυτή τη φορά προς το ΠΑΣΟΚ ή σε άλλα μικρότερα κόμματα. Στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας ότι «κερδήθηκε μόνο η πρώτη μάχη και η κάλπη της 25ης Ιουνίου θα καθορίσει το πόσο ισχυρή και σταθερή θα είναι η κυβέρνηση».

Η ισχυρή πλειοψηφία και τα κόμματα που προσεγγίζουν το 3%

Την σύνθεση της επόμενης Βουλής και άρα τον συσχετισμό δυνάμεων και την επίτευξη του στόχου για ισχυρή πλειοψηφία θα επηρεάσει ο αριθμός των κομμάτων που θα καταφέρουν να περάσουν το κατώφλι του 3%. Το προσεγγίζουν τρία κόμματα με Πλεύση Ελευθερίας και ΝΙΚΗ να φτάνουν το 2,9% και να ακολουθεί ο κ. Βαρουφάκης με 2,5%. Η ΝΙΚΗ καταγράφει υψηλές εκλογικές επιδόσεις στην Βόρεια Ελλάδα όπου συγκεντρώνει τα υψηλότερα ποσοστά, ενώ η ΝΔ παρότι πρώτη σε όλες τις περιφέρειες, σε ορισμένες εξ αυτών πήρε μικρότερο ποσοστό από τον εθνικό μέσο όρο. Για αυτό θα δοθεί μεγάλο βάρος στις συγκεκριμένες περιοχές με έμφαση σε Κεντρική, Δυτική και Ανατολική Μακεδονία, τις οποίες θα επισκεφθεί κατά την προεκλογική περίοδο ο κ. Μητσοτάκης. Θα βρεθεί ξανά «στο δρόμο» από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας έχοντας ως προτεραιότητα να επισκεφθεί δήμους και νομούς όπου η ΝΔ κατέγραψε χαμηλά ποσοστά σε σχέση με το τι επέτυχε στην υπόλοιπη Ελλάδα.

 iefimerida.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα